61% одобряват сформирането на редовно правителство, сочи национално представително проучване

...
61% одобряват сформирането на редовно правителство, сочи национално представително проучване
Коментари Харесай

61% одобряват кабинет, но не „Денков“

61% утвърждават сформирането на постоянно държавно управление, сочи национално представително изследване на „ Екзакта рисърч груп “, само че не във типа „ Денков “.

Изследването е национално представително и е извършено в интервала от 12 до 20 юни.

По домовете им са интервюирани 1040 пълнолетни българи в 71 обитаеми места на страната.

Съставянето на кабинет се утвърждава от дами, хора на възраст под 60 години и поданици на обитаемоте места отвън столицата.

87% от гласоподавателите на ГЕРБ-СДС и 94% от тези на ПП-ДБ също имат позитивно отношение.

Силно скептични са симпатизантите на Българска социалистическа партия и на „ Възраждане “.

Според данните 65 на 100 от българите не утвърждават ротационния принцип на ръководство, а 35 % са тези, които поддържат този принцип.

59% от гласоподавателите на ГЕРБ-СДС и 69% от тези на ПП-ДБ поддържат ротационния принцип.

Все още скептиците към партнирането сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са повече от очакващите положително сработване сред двете обединения.

На основата на горните данни може да се заключи, че българите изрично приветстват сформирането на постоянен кабинет, само че имат съществени запаси както към ротационния принцип на ръководство на страната, по този начин и към партньорството сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, разясняват от организацията.

Най-общите първи усещания на хората демонстрират, че министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел започват екипната си работа със съизмерими дялове обществено утвърждение – от порядъка на по 27%, демонстрират данните.

Габриел има утвърждението на 76% от гласоподавателите на ГЕРБ и  близо 40% от гласоподавателите на ПП-ДБ, а Николай Денков е одобряван от 85% от гласоподавателите на ПП-ДБ и от близо 30% от тези на ГЕРБ-СДС.

Според изследването на „ Екзакта “, в случай че изборите бяха през днешния ден, шест обединения биха били над 4-процентовата преграда –  ГЕРБ – Съюз на демократичните сили (24,4 на сто), Политическа партия – Демократична България (20,1 на сто), „ Възраждане “  (14,8 на сто), Движение за права и свободи (13,2 на сто), „ Българска социалистическа партия за България “ (9,5 на сто) и „ ИТН “ (4,8 процента).
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР