600 танцьори от 21 клуба в България – от кръшни

...
600 танцьори от 21 клуба в България – от кръшни
Коментари Харесай

600 танцьори от 21 клуба, кой от кой по-кръшни в Девин

600 танцьори от 21 клуба в България – от кръшни по-кръшни, се изявиха на „ Девин денс фест ". Фестивалът е шести подред в родопския град, проведен от групировка „ Девин денс клуб “ със съдействието на общината.
Цветни, пъстри, красиви и засмени от всички фолклорни области на страната ни се стекоха танцьори да покажат уменията си пред своите сътрудници, жителите и гостите на Девин.
„ Изключително наслаждение е за мен като кмет на община Девин да ви поздравявам с откриването на този, трансформирал се към този момент в обичаен, фолклорен танцов фестивал. Радвам се, че сте тук – в нашия прелестен град. В сърцето на величествената Родопа планина, която е обвързвана с многочислени легенди и митове, планината, която е била огласяна от вълшебния глас и мелодии на Орфей. Радвам се и за това, тъй като всички ние още веднъж ще имаме опцията да се насладим на хубостта на националните танци и хора. Вярвам, че няма българин, чието сърце да не трепне и да спре дъхът му пред величието на българската национална ария и кръшното българско хоро “, съобщи на откриването кметът Красимир Даскалов.

По думите му единствено по този метод, показвайки и популяризирайки българските самобитни просвета, обичаи и традиции, ще съумеем да ги запазим и да ги предадем на идните генерации.
„ Надявам се, че за времето ви, прекарано тук, прелестната природа, невероятните гледки, чистият въздух, благосъстоянието на минерални води ще остави у всички вас, участниците във фестивала, незабравими мемоари. Ще съумеете да създадете нови познанства и другарства, ще почувствате обичайното родопско гостолюбие и не на последно място ще се насладите на неповторимата родопска кухня “, сподели още в приветствието си градоначалникът. 
Участниците в надиграването получиха плакети, грамоти, дарове от уредниците – Община Девин, „ Девин Денс Клуб ” и спонсорите на фестивала. Танцовият фолклорен фестивал няма конкурсен темперамент. Той се организира в два кръга. В първия кръг групите показват по две български хорá, а във втория демонстрират известни хорá от разнообразни райони.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР