600 души ще останат без заплати заради запора на сметките

...
600 души ще останат без заплати заради запора на сметките
Коментари Харесай

600 души може да останат без заплати заради запор на сметките на Община Кюстендил

600 души ще останат без заплати поради запора на сметките на Общината. Това сподели кметът на Кюстендил Петър Паунов пред bTV. От предаването напомнят, че през 2009 година компания прави ремонт на постройката на общината поради наводняване, сама взема решение да удължи ремонтните действия и надлежно натоварва с много пари общината. Не ѝ е платено и завежда дело, след което следва запор.

„ Това е безспорен казус. Има запориране на сметки предпразнично и на нечия софра ще се озоват половин милион лв., а възнагражденията на нашите чиновници ще бъдат рискувани. Държавата към този момент е сезирана, сътрудниците от Министерски съвет също са известени. Надявам се, че ще създадат една Междуведомствена комисия, с цел да забележим къде е това безпричинно “, сподели още кметът и изясни, че чака по най-бързия метод поддръжка от страната и ще се работи да бъде предотвратен различен сходен удар по държавността в бъдеще.

„ Предупреждаваме безусловно всички сътрудници кметове, локалната власт, държавната власт, законодателна и изпълнителна власт. Днес тези камъни са изсипани в градината на Община Кюстендил, само че на следващия ден може да бъдат някъде другаде. Само да сме наясно, че оттук насетне с този правосъден неуместен казус и с тази законодателна опция, която се твърди, че я има, в случай че не бъде изменен законът по най-бързия метод, всеки, който влезе във вашия дом – разрешено или непозволено, може да извърши някакви ремонтни действия и по-късно да ви осъди за тях или да се окажете безпричинно обогатен. Съзирали сме министъра на правораздаването и Висшия правосъден съвет и чакаме техните отговори. Според нас има доста работа и на прокуратурата и на данъчните “, сподели още Паунов и посочи, че сега в общината има ревизори, които проверяват дейности на чиновниците още отпреди години. „ Проверяват да речем на Празника на черешата през 2010 година да не би да съм пял аз вместо Тони Димитрова “, oбясни още той.

„ Представете си по какъв начин може да пристигна една компания, да влезе в дома ви, да твърди, че е надработила за половин милион лв., три години по-късно да заведе дело и да се твърди, че вие сте се облагодетелствали по някакъв метод без да имате автограф или каквито и да било договорни връзки. Ние не сме наказани на договорно съображение, а за безпричинно обогатяване – казус, от който може да пострада всеки “, сподели Паунов.

По думите му единствено със запорното известие общината е натоварена с още 22 хиляди лева разходи. „ 6000 от тях са за адвокатски възнаграждения – колкото е годишната заплата на юрист на Общината “, сподели още кметът.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР