60 горски пожара са избухнали за 24 часа в Гърция.

...
60 горски пожара са избухнали за 24 часа в Гърция.
Коментари Харесай

За последните 24 часа в Гърция са избухнали 60 пожара



60 горски пожара са избухнали за 24 часа в Гърция. Няма потърпевши. В непосредственост до границата с България не разрешиха да се влиза в горски региони, поради високата пожароопасност.

На остров Родос е най-мащабният пожар. Гасят по въздух със самолети и хеликоптери. Над 100 пожарникари се пробват най-малко да лимитират разпространяването на огъня. В помощ изпратиха огнеборци от остров Самос. Присъединиха се и доброволци. Собственици на яхти и риболовен лодки обявиха подготвеност да оказват помощ.

Властите изтеглиха жителите на няколко села. Няма заплаха за туристите. Огънят е надалеч от хотели. Взети са ограничения за живота на хората, заяви заместник-министърът по отбрана на жителите Никос Хардалиас.

От през днешния ден стартира най-топлата седмица от 40 години, споделиха метеоролозите, прогнозирайки температури към 46 градуса по Целзий.

Областният шеф на област Еврос, наоколо до границата с България, забрани за през днешния ден хората да се приближават даже до горски региони, заради огромна заплаха от пожари.

Лекари предизвестяват туристите да са извънредно деликатни и на плажа, като заобикалят дълготрайно стоене на слънце.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР