60-годишен инженер от Пловдив получи днес присъда за шофиране в

...
60-годишен инженер от Пловдив получи днес присъда за шофиране в
Коментари Харесай

Шофьор обърна колата по таван, дрегерът отчете 3.08 промила: Изпих две патрончета от яд, но след катастрофата

60-годишен инженер от Пловдив получи през днешния ден присъда за шофиране в нетрезво положение и причиняване на злополука, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Георги Ушев, който сега живее в село Добралък, се призна за отговорен по всички обвинявания и делото против него завърши по съкратената процедура.

Инцидентът е от 7 април тази година, когато управлявайки своя " Фолксваген “, Георги предизвикал пътнотранспортно произшествие, като автомобилът му се обърнал по таван. Според обвинителния акт пристигналите на случая полицейски чиновници го извадили от колата и открили, че потърпевшият лъхал на алкохол. Това наложило да бъде пробван с техническо средство " Алкотест Дрегер 7510 “, което отчело съществуване на алкохол в кръвта му.

За установеното нарушаване бил публикуван ваучър за здравно проучване, а Георги бил превозен за оказване на здравна помощ в УМБАЛ " Св.Георги “ - Пловдив. Там дал кръв за химичен разбор, а резултатът посочил, че концентрацията на алкохол в кръвта му е била 3,08 на хиляда.

Ушев бе наказан на 8 месеца условно, с 3-годишен изпитателен период. Шофьорската му брошура бе отнета за 2 години, а също така ще заплати и разноските по делото в размер на 458 лева

Съдията взе под внимание тежкото му обществено състояние (има здравословни проблеми и е безработен), както и чистото му правосъдно минало.

На излизане от правосъдната зала обаче Георги разви друга теза пред репортера на Plovdiv24.bg . " Когато карах, не бях пил. Заради болката в единия крайник не съумях в точния момент да натисна спирачката. Хвана ме гняв поради злополуката и изпих две патрончета водка. Полицаите пристигнаха след 4 часа, само че не ми повярваха, прокурорът - също. Призивът ми към хората е да не прекаляват с алкохола ", съобщи пред нашата медия наказаният условно пловдивчанин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР