60 години от създаването си отбеляза планинският спасителен отряд в

...
60 години от създаването си отбеляза планинският спасителен отряд в
Коментари Харесай

Отрядът на Планинска спасителна служба – Сливен отбеляза 60-годишен юбилей

60 години от основаването си означи планинският избавителен отряд в Сливен.

Честването на значимата годишнина събра на едно място планинските спасители и ветерани от отряда на сливенската планинска работа, представители на част от останалите избавителни отряди в страната, посетители от Дирекция „ Планинска избавителна работа “ към БЧК – София и Оценка за съвместимост на БЧК – Сливен.

Сред гостите на събитието бе и зам.-кметът по устройство на територията и строителството Камен Костов. Той поздрави всички планински спасители за самоотвержения труд и дейното присъединяване в голям брой избавителни акции. Той връчи приветствен адрес от името на кмета Стефан Радев. В него той показва откровени и сърдечни поздрави по случай 60-годишния празник.

„ Вашият безрезервен труд, безкористна добрина и професионализъм, ни вдъхват вяра и ни показват в друга светлина грижата към близък. В най-трудните и рискови моменти, вие сте там, с вашия принос и жертвоготовност. Уверявам ви, че те не остават незабелязани! Използвам случая, от мое име и от името на нашата общественост, да изразя дълбока благодарност и голямо „ Благодаря “! “, написа още в приветствения адрес от Стефан Радев.

На тържествената гала началникът на планинския избавителен отряд в Сливен Николай Сотиров удостои всички някогашни и сегашни членове на отряда с почетна значка по случай 60-годишнината. По мотив юбилея Сотиров показа книгата си за историята на планинския избавителен отряд в Сливен. От основаването му до момента, в него са взели участие близо 60 доброволци – хора с разнообразни специалности, измежду които известни алпинисти и лекари. Към момента в състава на отряда на Планинска избавителна работа – Сливен към БЧК влизат 14 души.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР