60 000 тона зърно е унищожено от свалените“ от украинското

...
60 000 тона зърно е унищожено от свалените“ от украинското
Коментари Харесай

Мощни въздушни удари по Николаев, има много ранени и загинали

60 000 тона зърно е унищожено от „ свалените “ от украинското Противовъздушна отбрана ракети в Одеса, а Съединени американски щати реагираха на заканите за нахлуване против кораби

Най-малко 18 души са ранени при ракетните удари по Николаев, оповестява украинската осведомителна организация УНiАН.

Тази нощ съветските нашественици нападнаха центъра на центъра на регионалния град, вследствие на което е разрушена 3-етажна жилищна постройка и гаражи.

Началникът на Николаевската регионална военна администрация Виталий Ким заяви, че 9 от потърпевшите са приети в болница. Сред тях има 5 деца.

„ Двама души са извадени живи отдолу под руините. Чудо е, че успяхме да ги спасим “, разяснява той. 

Кмеътът Александър Сенкевич пък разясни, че избавените са мъж и жена. 

Той и Виталий Ким обаче не дават данни за починалите, написа УНiАН.

От Националната полиция осведомиха, че вследствие на ракетния удар на агресора са разрушени високи жилищни здания в центъра на града, гаражи и други обекти на гражданската инфраструктура.

Украинската осведомителна организация напомня че през нощта на 19 юли руснаците нападнаха Одеса с ракети и дронове. Изстреляни са крилати ракети " Калибър " от Черно море, както и Х-22 от самолети. В резултат на ударите е развален зърненият терминал, има жертви, признаха от украинска страна. Вчера обаче управляващите оповестиха макар видеоклиповете, публикувани посредством съветските телеграм канали, че всички съветски ракети и дронове са свалени. 

Руските осведомителни издания пък разясняват, че ударите по Николаев и Одеса са разследване от терористичния акт против Кримския мост, а задачата била да се унищожат пристанищната инфраструктура на Украйна.

Руският президент Владимир Путин, пък представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция сподели, че западните страни намерено се облагодетелстваха от зърнената договорка и изцяло изкривиха същността ѝ. 

" Западът нахално се възползваше от зърнената договорка. Просто напълно изкриви смисъла и същността на тези договорености ", разяснява съветският водач на заседание с членове на държавното управление.

Той напомни, че договорката изначално е била ориентирана към гарантирането на световната продоволствена сигурност, намаляването на заплахата от апетит и подпомагането на най-бедните страни в Африка, Азия и Латинска Америка.

" Тъкмо заради това Русия пое избрани задължения и спомага за реализацията ѝ. Обаче въпросната " договорка ", обществено представяна от Запада като демонстрация на неговата " угриженост " и като нещо " положително " за най-бедните страни в света, на процедура беше употребена за обогатяването на едрия американски и европейски бизнес, който изнасяше и препродаваше  зърното от Украйна ", акцентира съветският президент.

" Руският дял на международния пазар на пшеница възлиза на 20%, а украинският – на 5%. Тези цифри приказват сами за себе си ", уточни Путин. " Точно Русия има голям принос за световната продоволствена сигурност. Всички изказвания, че единствено украинското зърно изхранва гладуващите по света са спекулации и неистини ", добави той.

Президентът сподели, че Русия е подготвена да замести украинското зърно на международния пазар както на безплатна, по този начин и на комерсиална основа.

Междувременно УНiАН заяви, че Съединени американски щати са реагирали най-сетне на съветските закани за нахлуване против кораби.

Съединените щати не са подготвени да разгласят каквато и да е поддръжка за кораби, пътуващи към украинските пристанища, откакто съветското министерство на защитата разгласи, че ще третира тези плавателни съдове като пренасящи военни доставки, разгласи прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер по време на брифинг.

Това се случи на фона на неуспеха на договорката за зърно от Русия, написа украинското издание.

В отговор на въпрос на публицисти дали Щатите обмислят опцията да спомагат за придвижването на кораби до украинските пристанища, тя отговори, че „ няма какво да каже за морската част “. 

В същото време тя акцентира, че Съединени американски щати ще продължат да оказват помощ на Украйна в доставките на зърно за международните пазари. Прессекретарят на Белия дом също загатна за отпущането на средства за поддръжка на украинските фермери. 

В същото време най-големите международни брокери към този момент преустановиха застраховането на морски товари от Украйна. Черноморският район беше включен в листата на рисковите райони.

След неуспеха на зърнената договорка Русия интензивно обстрелва южните региони на Украйна. В дребните часове на 19 юли бяха унищожени 60 хиляди тона зърно, които трябваше да бъдат изпратени в Китай, написа УНiАН.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР