6 от 6! Английският гранд спечели и последния си мач

...
6 от 6! Английският гранд спечели и последния си мач
Коментари Харесай

Полурезервен Ливърпул изхвърли Милан за исторически успех в Шампионска лига!

6 от 6! Английският гранд завоюва и последния си мач в груповата фаза на , откакто победи Милан с 1:2 като посетител на " Сан Сиро ". След поврат мърсисайдци изхвърлиха " росонерите " от шампионата и се трансфораха в първия британски тим, който печели и шестте си мача в групата.
В първите минути на мача Милан и Ливърпул предложиха равносилен футбол без рискове пред някоя от двете порти. В 29-ата минута обаче " росонерите " откриха резултата. След центриране от корнер топката се насочи към вратата, а Алисон Бекер боксира топката пред лицето си. Последва добавка от Фикайо Томори, който вкара кълбото в мрежата - 1:0!
В 36-ата минута Ливърпул изравни резултата. Алекс Окслейд-Чембърлейн нахлу в наказателното поле и насочи мощен удар, който бе избит от вратаря Майнан. Мохамед Салах обаче бе на точното място, с цел да направи добавка и да се разпише в опразнената мрежа - 1:1!





В 55-ата минута Ливърпул стигна до цялостен поврат. Садио Мане упражни нападателна преса и лиши топката от защитник на Милан, с цел да нахлуе в наказателното поле и да нанесе мощен удар. Изстрелът на сенегалеца срещна напречния дирек и се върна назад към терена, където Дивок Ориги засече с глава и се разписа - 1:2!
В 61-вата минута Раде Крунич заплаши вратата на Ливърпул, само че прати удара си отвън задачата. В средата на полувремето Дивок Ориги на два пъти можеше да вкара, само че мерникът му не се оказа прецизен. В 86-ата минута Милан имаше страховит късмет да изравни, откакто Франк Кеси излезе самичък против вратаря, само че Алисон се намеси брилянтно.
СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Милан: Майнан, Тео Ернандес, Романьоли, Томори, Калулу, Кеси, Тонали, Крунич, Жуниор Месиаш, Брахим Диас, Ибрахимович
Ливърпул: Алисон, Цимикас, Нат Филипс, Конате, Неко Уилямс, Тейлър Мортън, Окслейд-Чембърлейн, Минамино, Мане, Салах, Ориги

ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Шесткратният европейски първенец Ливърпул бързо-бързо умъртви интригата в " групата на гибелта ", спечелвайки и петте си срещи досега в конкуренцията, с цел да оглави несъмнено класирането. Милан, който е вдигал трофея седем пъти, ще би трябвало да наруши безупречната статистика на мърсисайдци, в случай че желае да е другият тим, класирал се за елиминациите на Шампионска лига.
Ситуацията в групата е следната: Ливърпул е водач с 15 точки, до момента в който Милан е трети с четири пункта - на една зад втория Порто. Португалският отбор пък се изправя против Атлетико Мадрид, който също има четири точки. И трите тима имат действителни шансове да се доберат до второто място в групата, което да им обезпечи присъединяване на 1/8-финалите в конкуренцията.

За днешния дуел Юрген Клоп евентуално ще запази част от главните си футболисти, като на последната подготовка Джордан Хендерсън, Тиаго Алкантара и Диого Жота не взеха присъединяване и не е ясно дали ще бъдат употребявани. Двама контузени пък възобновиха тренировки и са под въпрос за визитата в Милано - това са Джо Гомес и Наби Кейта. Очаква се Клоп да даде късмет на играчи като Тайлър Мортън, Дивок Ориги и Костас Цимикас.
В състава на Милан има сериозна кадрова рецесия, като куп играчи няма да бъдат разполагаем на Стефано Пиоли. Контузени в отбора на " росонерите " са Оливие Жиру, Давиде Калабрия, Самуел Кастийехо, Симон Кяер, Рафаел Леао, Пиетро Пелегри, Алесандро Плицари и Анте Ребич, до момента в който Тео Ернандес е под въпрос за срещата.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР