6 май, Гергьовден, е един от най-таченити празници у нас.

...
6 май, Гергьовден, е един от най-таченити празници у нас.
Коментари Харесай

За втора година отбелязваме Денят на храбростта без военен парад

6 май, Гергьовден, е един от най-таченити празници у нас. На днешния ден почитаме свети Георги - настойник на земеделците. 6 май е и Денят на храбростта и празник на Българската войска.

За втора година обичайният боен церемониал в центъра на столицата няма да се организира поради епидемиологичните ограничения. Столичани обаче ще видят проява на авиационна техника в небето над София.

Отбелязването на празника ще стартира в 9.30 ч в столицата с церемониален водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска. Почит и благодарност пред паметта на починалите за свободата и независимостта на България ще бъде отдадена пред Паметника на незнайния боец.

Гражданите, които желаят да следят мероприятието, ще имат достъп през контролно-пропускателни пунктове, проведени при ул. „ Раковски “ и ул. „ Оборище “, при ул. „ Париж “ и ул. „ Шипка “ и при южната страна на храм-паметника „ Свети Александър Невски “.

За 10.00 ч е планувана демонстрацията на Военновъздушните сили, които ще прелетят над столицата с хеликоптери „ Кугър “, Ми-17, Ми-24 и самолети „ Спартан “ и Миг-29. При тазгодишните чествания едновременно ще бъдат направени авиационни демонстрации и над авиобаза " Граф Игнатиево ".

Във военното отделение в Казанлък, част от 61-ва Стрямска механизирана бригада ще демонстрира военна техника на сухопътните войски.

В 12.00 часа е тържествената промяна на почетния часовой пред президентството. 

На 6 май със специфична стратегия и вход свободен е Националният военно-исторически музей в София.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР