6-кратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес обясни, че бившият

...
6-кратният световен шампион в MotoGP Марк Маркес обясни, че бившият
Коментари Харесай

Маркес: Куартараро загуби срещу по-добрия мотор

6-кратният международен първенец в MotoGP Марк Маркес изясни, че някогашният към този момент първенец Фабио Куартараро е бил най-хубавият водач през сезона, само че е изгубил борбата против Пеко Баная, защото италианецът е карал “най-добрия мотоциклет в колоната ”.

Маркес разяснява борбата за купата този сезон и подчертава на положителните връзки сред Куартараро и Баная и даде обещание това да не се промени в случай че и той се върне в челото през сезон 2023.

“Пилотите на пистата се уважаваха, това е въпрос на темперамент - разясни Маркес. - Имаше доста малко произшествия и противодействия, като това са нещата, които основават напрежение. Получи се страховит сезон, като първата половина мина под знака на един водач, тъй като Куартараро изпъкна над всички. Но през втората половина най-хубавият мотоциклет безусловно го изяде, макар че Фабио позволи няколко неточности. ”
 Баная: Приемам рецензии, бъркам, само че се развъртвам! Баная: Приемам рецензии, бъркам, само че се развъртвам!
За последните три сезона Маркес пропусна много надпревари и по тази причина нямаше опция да се бори за купата, а първенци станаха водачи, представляващи три разнообразни марки: Жоан Мир със Сузуки през 2020, Куартараро с Ямаха през 2021 и Баная с Дукати тази година.
 Куартараро със счупена ръка след рухване с мотокрос Куартараро със счупена ръка след рухване с мотокрос
Маркес обаче предизвести водачите в шампионата, че на пистата ги чака безкомпромисна борба.
 От КТМ разкриха каква сума е нужна, с цел да си в челото на MotoGP От КТМ разкриха каква сума е нужна, с цел да си в челото на MotoGP
“Познавате ме добре, едно нещо е да си политически правилен, напълно друго е на пистата, където всеки желае да завоюва - изясни Маркес. - Но на подиума има единствено едно място за спечелилия. По тази причина, би трябвало да направиш всичко допустимо, с цел да спечелиш. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР