6-километровият участък от Софийския околовръстен път по договор трябва да

...
6-километровият участък от Софийския околовръстен път по договор трябва да
Коментари Харесай

Южната дъга на Околовръстното може да е готова по-рано

6-километровият сектор от Софийския околовръстен път по контракт би трябвало да е подготвен до края на 2021 година, само че с темповете, с които строителите работят, се чака обектът да се приключи по-рано.

Изпълнени са всички мрежи от инженерната инфраструктура, построени са оборудванията в правата и са положени долните асфалтови пластове. Със стоплянето на времето ще бъде положен и последният пласт.

Разширението на над 6 км от Околовръстното в правата от пътен възел " Цариградско шосе " до пътен възел " Младост " започва през октомври 2019 година Съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов и с него ще се обезпечи връзка сред автомагистралите " Струма " и " Тракия ", ще се улесни директният трафик от Автомагистрала " Европа " и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Съоръженията в сектора ще бъдат с нощно осветяване, настилка от първокачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им детайли ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще обезпечат достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

Задръстванията са в предишното - нов, прекрасен град. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който инспектира ремонта дружно с него беше и зам.-регионалният министър Николай Нанков.

По негови думи с помощта на почналия градеж на дъгата, сега в региона идват огромен брой вложители.

Няма безусловно никакво запушване, хората минават в границите на минута - минута и половина мястото, където преди се чакаше по 2 часа и половина, изключително петък и неделя вечер, посочи той.
 Пускат напълно Южната дъга на Околовръстното в София доникъде на 2021 година
Пускат напълно Южната дъга на Околовръстното в София доникъде на 2021 година

В момента се приключва секторът от Автомагистрала " Тракия " до кв. " Младост "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР