6-годишно дете в критично състояние, с остра вирусна инфекция /грип

...
6-годишно дете в критично състояние, с остра вирусна инфекция /грип
Коментари Харесай

6-годишно дете в критично състояние е транспортирано със „Спартан“ от УМБАЛ-Бургас в „Пирогов“

6-годишно дете в сериозно положение , с остра вирусна зараза /грип А, преболедувало скарлатина/, е било превозено със аероплан „ Спартан “ от Бургас до София . Официално искане за осъществяване на консултация и реанимационен трансфер е постъпило рано сутринта в здравното министерство от УМБАЛ-Бургас.

Здравният министър доктор Асен Меджидиев е бил известен за случая нощес, като незабавно е координирал опцията за реализирането на полета с министъра на защитата. Още през вчерашния ден е било осъществено и сформирането на медицински екип , който да извърши авиомедицинската задача. След голям брой диалози с медицинските екипи на УМБАЛ-Бургас, СБАЛДБ „ Проф. доктор Иван Митев “, УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, Военномедицинска академия, центровете за незабавна здравна помощ в Бургас и София е било решено консултацията на детето да бъде осъществена в УМБАЛ-Бургас от реанимационен екип на „ Пирогов “, който след оценка на клиничното положение да реши опцията за превозване.

Самолетът е изхвърчал в 09:30 ч. от летище „ Враждебна “ с реанимационен екип от УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ в състав: доцент доктор Богдан Младенов, началник на екипа и шеф Клиника по детска анестезиология и интензивно лекуване, доктор Пламена Христова, Любка Чалева, здравна сестра, и Цветелина Иванова, здравна сестра-бордна от екипа по авиомедицинска евакуация на ВМА.

От Министерството на защитата прецизират, че на борда е била и майката на детето . По рекомендация на лекарския екип полетът е сбъднат на ниска височина с оглед здравословното положение на детето.

Малко след 13:30 часа самолетът е кацнал на летище „ Враждебна “ . Към момента детето е приведено в Клиниката по детска анестезиология и интензивно лекуване на „ Пирогов “.

Екипажът, осъществил полета, е бил в състав: пълководец капитан Николай Георгиев, помощник-командир капитан Николай Калайджиев и борден инженер капитан Николай Михайлов.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР