6 години лишаване от свобода ще търпи подсъдим, обвинен, че

...
6 години лишаване от свобода ще търпи подсъдим, обвинен, че
Коментари Харесай

Апелативният съд във Варна потвърди: 6-години затвор за Динчер, пребил до смърт мъж от Добрич заради обида

6 години отнемане от независимост ще търпи обвиняем, упрекнат, че по несъобразителност е предизвикал гибелта на мъж, откакто съзнателно му нанесъл тежка телесна щета. Със свое решение Варненският апелативен съд удостовери присъдата на Добричкия областен съд по отношение на Динчер А. Пред първата инстанция делото е обсъждано при кратко правосъдно разследване, като подсъдимият е признал обстоятелствата в обвинителния акт. Процедурата задължава съда да понижи с 1/3 избраното наказване, оповестиха от пресслужбата на Апелативен съд-Варна..

На 09.август 2020 година пред магазин в Добрич група мъже консумирали алкохол. Пострадалият, във очевидно нетрезво положение, наругал Динчер А., който се засегнал и му нанесъл удари. Въпреки хоспитализацията, няколко часа по-късно раненият умрял от тежка коремна контузия. В изследваната при аутопсията кръв посочила наличие на 3.65 промила алкохол.

Причиняването на гибел след нанасяне на телесна щета Наказателният кодекс санкционира с сред 3 и 12 години отнемане от независимост.

Според юристите на Динчер, той не е желал гибелта на индивида, въпреки да е бил мощно уязвен от обидните му думи.

Апелативният съд показва, че дейностите на подсъдимия недвусмислено демонстрират директния му предумисъл да аргументи телесна щета. Той не е допускал леталния излаз, само че е могъл и е бил задължен да го планува. Въззивният правосъден състав удостоверява извода на проверяваната инстанция, че действието се отличава с висока степен на социална заплаха. Спрямо умрелия е упражнена сериозна експанзия. Пострадалият не е показал желание да влиза във  физически спор. Апелативният съд приема, че въпреки да са били груби и обидни, отправените думи не са предполагали сходно държание. Инцидентът е станал наоколо до магазин за хранителни артикули, в наличието на други хора. Тези условия не са въздействали въздържащо на дееца. Действията му се открояват и с свирепост, поради продължителното физическо влияние върху безпомощно лежащия на земята мъж. Негативно съдът прави оценка желанието на Динчер А. да прикрие стореното, в опита му да заблуди пристигналите на местопроизшествието полицейски чиновници за случилото се и да склони очевидец да затаи истината.

Настоящата инстанция намира за вярно избран размера от 6 години отнемане от независимост. При пенитенциарно отнасяне подсъдимият ще има опция " да образува нова морална система, в която уважението към законите и личността да бъдат без конкуренция “, се споделя в решението на Апелативния съд. Социално-възпитателната работа в изолираност би трябвало да построи държание, съзвучно с правилата на действие на обществото. Санкцията би въздействала предупредително и на останалите жители.

Решението, с което Апелативен съд – Варна удостовери присъдата на Добричкия областен съд по отношение на Динчер А., предстои на обжалване и митинг пред Върховен касационен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР