59-годишен български шофьор на тир беше арестуван за убийството на

...
59-годишен български шофьор на тир беше арестуван за убийството на
Коментари Харесай

Български шофьор на тир удари кола в Италия, загинаха мъж и 10-годишният му син

59-годишен български водач на тир беше задържан за убийството на пътя на 33-годишен италианец и на 10-годишния му наследник. Според италианските медии злополуката е станала във вторник на автомагистралата А1 сред Орвието и Фабро, на стотина километра северно от Рим, в посока за Флоренция, заяви в. „Български новини„.

В леката кола, ударена от българския камион, пътувало италианско семейство – татко, майка и наследник. Те били от село Кайаца до Казерта, област Кампания, и отивали в Генуа за медицински обзор на детето. Съпругата на убития италианец съумяла да излезе от смачканата кола и да се избави. Това обаче станало след намесата на пожарникар, дошъл на мястото на злополуката. Самият той е леко ранен. 35-годишната жена е ранена и е откарана в болничното заведение на Орвието.

Колата с италианското семейство била влачена няколко метра от българския тир, който я надминал. След това той се блъснал в металното преградно заграждение на автомагистралата. Предполага се, че тирът се запалил поради искрите след удара в металните ограждения. При удара потърпевши и резервоарите на двете коли, след което камионът се запалил и се преобърнал, повличайки колата. Труповете на бащата и детето са изцяло овъглени при пожара.

Българинът пътувал в камиона със брачната половинка си. И двамата са леко ранени. Той е задържан за двойно ликвидиране. Не е използвал нито алкохол, нито опиати, съгласно резултатите от тестванията. Не се оповестява името на българина. Камионът му пренасял паста за сметка на непозната компания. Загиналият италиански татко се споделя Микеле Мелило, а синът му Марчело.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР