58% от автобусите ни са с климатици, от 95 автобуса

...
58% от автобусите ни са с климатици, от 95 автобуса
Коментари Харесай

60 автобуса във Варна ще ни возят без климатик в жегите


" 58% от рейсовете ни са с климатици, от 95 рейса и 30 тролейбуса, 60 остарели рейса мерцедеси са без климатици. Има някои от тях на по 24 години. Най-добрите така наречен " Мерцедес 305 ", взети рециклирани от Турция, са на 19 години. Ако тях считаме за относително млади, другите, купени от Германия, са на 24 години. Затова търсим метод да ги възобновяваме, тъй като влагаме доста средства за ремонт. При закупуването на нови едновременно се дават средствата, а тук ги влагаме разсрочено и всеки ден има проблеми, това е разликата.

Трябва приходите ни да се усилят по някакъв метод, с цел да имаме опция за вложение. Ако Общината компенсира пенсионерските карти с 20 лв., а не както до момента с 10 лева, ще можем да си вдигнем приходите и да мислим за пазаруването на нови рейсове. 

Борим се всеки ден, само че мъчно устояваме. Пак сме на косъм. Намалихме всички разноски до минимума. Но отсам натам, в случай че стартира да понижавам нещо, ще бъде за сметка на комфорта. Разхода на гориво намалихме. Купихме устройства, които ни мерят подаваното гориво от помпата, тъй като има срив. Измерваме какъв брой секунди е отворена дюзата. Старите рейсове са ни проблем, на над 1 500 000 километра, в случай че оправим днес скоростната кутия, на следващия ден е моторът излиза от строя. 

За нови рейсове като сдружение сме подали документи. В момента от три места има възможна опция, само че от на никое място не са ми удостоверили. От едното място сме кандидатствали за 18 съчленени рейсове, на другото за 10 съчленени автобуси и тролеи, електро, по стратегия " Околна среда " и на третото място за 20 съчленени рейсове ", сподели инж. Златев.  

" Варна има потребност от 70 нови рейса и ние търсим разнообразни разновидности за финансиране, което ще ни разреши да ги осигурим ", сподели наскоро за  Varna24.bg и кметът на Варна Иван Портних. 

" Търсим разновидности и обмисляме благоприятни условия за финансиране по отношение на закупуването на нови рейсове за Варна, в това число и европейско такова. Наскоро се включихме в едно обследване на министерството по отношение на нуждите и търсене на благоприятни условия за закупуването на електробуси, Община Варна е част от този план. 

Изследваме опциите самото сдружение поетапно да стартира да закупува нови транспортни средства. Имаме общо 85 нови рейса и 30 нови тролейбуса, трябват ни още 70, с цел да можем да кажем, че целият състав е сменен. 

В " Градски превоз се прави сериозна промяна. Българският институт за метрология и Национална агенция за приходите сертифицираха билетната система, тъй като знаете,че в края на предходната година имаше промени в закона, което наложи да променим софтуера, с цел да имаме построена система. С други думи, в случай че до момента всяко едно устройство, което продава билети, беше обвързвано с Национална агенция за приходите, в този момент всички тези устройства се свързват със сървър, който кореспондира с Агенцията по приходите. 

Ще отнеме време да се приспособява системата, мина и втория тест и имаме потвърдително мнение от двете институции. До дни ще стартираме работа по новата система, а това значи, че там ще напреднем съществено в посока по-голямата част от приходите да стартират да влизат в общинското новоизградено дружество, а Градски превоз да остане оператор, с който да се разплащаме на километър. 

Най-общо казано на процедура това ще даде непоклатимост на " Градски превоз " от финансова позиция, тъй като няма да имат отношение по приходната част, а ще са оператор, който ще се грижи за застраховане на услугата и това ще стабилизира финансово предприятието. Правим планове то да може да стартира също закупуването на нови рейсове ", каза Иван Портних.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР