58-годишен мъж и 57-годишна жена са загиналите при катастрофата на

...
58-годишен мъж и 57-годишна жена са загиналите при катастрофата на
Коментари Харесай

Мъж и жена от Варна са загиналите при тежката катастрофа в Търговищко

58-годишен мъж и 57-годишна жена са починалите при злополуката на път I-4 София - Варна. Това оповестиха от ОДМВР - Търговище.
Сигналът за злополуката е подаден към 10.05 часа тази заран в оперативната дежурна част на районно управление (на МВР) - Омуртаг на тел. 112. Съобщено е за зародило пътнотранспортно произшествие на път I-4 София - Варна в община Омуртаг – км 213. Правоспособен 58-годишен лидер от Варна управлявал в посока Варна лек автомобил "Форд Фюжън " с варненска регистрация. В зоната на ляв завой при придвижване с несъобразена с пътните условия (мокра пътна настилка) скорост той е изгубил надзор над ръководството, автомобилът е навлязъл в крайната лява насрещна пътна лента и се е блъснал странично с правомерно движещия се лек автомобил "Фолксваген Кади " с пазарджишка регистрация, ръководен от дееспособен 29-годишен лидер от Нови Пазар. Веднага след конфликта лекият автомобил "Форд Фюжън " се е завъртял странично, навлязъл е в междинната насрещна лента за изпреварване и е блъснал правомерно движещия се лек автомобил "Фолксваген Пасат " със софийска регистрация, ръководен от 47-годишен дееспособен лидер от София.
В резултат на пътния случай лидерът на лекия автомобил "Форд Фюжън " и пътувала в същия автомобил 57-годишна жена от Варна са умряли на място. Водачът на лекия автомобил "Фолксваген Пасат " е признат за лекуване в МБАЛ - Търговище с фрактура на таз, само че без заплаха за живота.
На трите автомобила – участници в пътнотранспортното произшествие, са породени обилни материални вреди. На лидера на лекия автомобил "Фолксваген Кади " е взета проба за вероятно съществуване на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест "Дрегер ", която е негативна. Взети са кръвни проби за химическо проучване от останалите водачи. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на районно управление (на МВР) - Омуртаг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР