57-годишният Димитър Косев, който на 11 ноември блъсна и отне

...
57-годишният Димитър Косев, който на 11 ноември блъсна и отне
Коментари Харесай

Шофьорът, блъснал и убил 14-годишния Иван в Бузовград, излезе от ареста

57-годишният Димитър Косев, който на 11 ноември блъсна и лиши живота на 14-годишно момче в село Бузовград, е освободен от ареста, заяви Българска национална телевизия.

На Йордановден съдът е трансформирал мярката за неотклонение на водача от " задържане под стража " в парична гаранция в размер на 3000 лв.. Така Косев към този момент е в дома си в село Розово. 

Тежкият случай стана на изхода на Бузовград в посока село Розово. 14-годишният Иван и двама негови другари спрели с велосипедите си до вендинг машина за топли питиета. Докато другите деца си взимали по нещо, Иван стоял край тях. В този миг се задала колата, ръководена от 57-годишния Димитър Косев. Той блъснал момчето, само че не спрял и избягал. След 4 часа е открит в дома му. Мъжът е тестван с механически средства за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като са регистрирани 1.38 промила алкохол, както и позитивен резултат за приложимост метаамфетамин.

Иван бе откаран в сериозно положение в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване " Проф. доктор Стоян Киркович " в Стара Загора, само че макар напъните на лекарите издъхна.

Обвинението против лидера, за който стана ясно, че е някогашен служител на реда, е за причиняване на гибел по несъобразителност при пътно-транспортно произшествие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР