56% от българите са заявили, че няма да се ваксинират

...
56% от българите са заявили, че няма да се ваксинират
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Хората не искат да се ваксинират, защото не вярват на властта

56% от българите са декларирали, че няма да се имунизират против Covid-19 , стана ясно от резултатите на извършеното предходната седмица социологическо проучване на Институт " Рего ".
, които декларират подготвеност да се имунизират, е единият от изводите на специалистите.
Основателят на Институт „ Рего “ и негов шеф - политологът Калоян Методиев, разясни за БНР, че загубата на легитимност от ръководещите е разследване на безредното им държание по време на коронакризата: „ Има голям информационен проблем във връзка с имунизациите против ковид и това може да е причина за слагане на страната ни в изолираност поради ниското равнище на ваксиниране на популацията. Управляващите носят отговорност за това “.
 Калоян Методиев: ГЕРБ изрично няма да бъдат първа мощ, изборите не би трябвало да бъдат отлагани Калоян Методиев: ГЕРБ изрично няма да бъдат първа мощ, изборите не би трябвало да бъдат отлагани
Отсъствието на държавното управление от коронавирус рецесията е поради невъзможността да сътвори организация и ред, а сподели единствено безредица на полити...
Според него има директна връзка сред оправянето с рецесията, имунизациите, които той дефинира като нов проблем, възникващ в българското общество и изборите, които предстоят.
„ С ограниченията, които започнаха и не започнаха ръководещите сринаха до такава степен доверието на хората в институциите, че остана единствено боязън и избавяне поединично “, акцентира пред Националното радио Калоян Методиев.
Политологът уточни, че съгласно данните от сондажа на „ Рего “, над 30% от хората крият за кого ще гласоподават, макар че са решили. Калоян изясни процентът с терзание у гласоподавателите:
Той разкри, че в проучването се регистрират високи равнища на предпочитание за присъединяване в изборите, което значи, че има разминаване и данните са изкривени сега: „ Има боязън и съмнение в обществото и то ще се излее на идните избори “.
Политологът разяснява, че през последните четири години Българска социалистическа партия не се е месила нито един път в работата на президента. Той изрази съмнение, че и президентската институция не се е месила в работата на Българска социалистическа партия.
 Калоян Методиев: Президентът Радев елементарно губи хората си Калоян Методиев: Президентът Радев елементарно губи хората си
" Президентът Румен Радев елементарно губи хората си и това е причинност при него ", сподели в предаването " Неделята на Народоосвободителна въстаническа армия " по Народоосвободителна въстаническа армия ТВ към този момент б...
Според Калоян Методиев Българска социалистическа партия и президентът Румен Радев имат две обособени писти на правене на политика и политически цели.
„ Българска социалистическа партия е поредна, безапелационна съпротива на това ръководство. Доказала го е с дейностите си и държанието на водача си, до момента в който президентът е национална институция, призвана да е обединител на нацията. Разминаване има и във връзка с Covid рецесията - Българска социалистическа партия се впусна да оказва помощ в лечебните заведения и обществените домове, поддържа ограниченията, до момента в който президентската институция остана настрана от този развой, подцени го и в последна сметка се самоизолира в най-тежкия интервал за човечеството след края на Втората международна война. Разбирам политиката на отрицанието, само че тя постоянно би трябвало да върви с политиката на предложение, алтернативност и персонален образец “, изясни Калоян Методиев.
По думите му въз основата на социологически изследвания „ ИТН " на Слави Трифонов е единствената извънпарламентарна партия, която може да играе сериозна роля. Политологът уточни и " Да, България " като имащи капацитет да влязат в идващия парламент.
Взаимно ще си въздействат както оловото въздейства на един плувец. Преди да се съберат започнаха да си слагат ултиматуми “, счита политологът.
„ Хубаво е, че политиците са с консолидирана национална позиция по въпроса със Северна Македония. Общественото мнение еднопосочно показва, че не би трябвало да има оттегляне. Ние сме по-големите и би трябвало да издържим макар масирания външен напън върху нашите ползи. Ние сме много-по остаряло и по-голямо общество и мисля, че ще запазим тази линия във външната ни политика “, предвижда политологът Калоян Методиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР