56-има наши гастарбайтери вече 20 дни бедстват в Швеция. Те

...
56-има наши гастарбайтери вече 20 дни бедстват в Швеция. Те
Коментари Харесай

Десетки българи 20 дни бедстват в Швеция, измамили ги с офер...

56-има наши гастарбайтери към този момент 20 дни бедстват в Швеция. Те потърсиха незабавна помощ от Българска национална телевизия. Потърпевшите описват, че са излъгани от сърбин, който им заречен по 200-300 евро дневно за бране на боровинки, само че по-късно нито им обезпечил работа, нито им платил. Групата, в която има и деца, живее в ужасни условия и не може да се прибере в България.

На част от хората към този момент е обезпечен заслон. Те обаче желаят да се приберат в България. Нямат пари, тъй като дали по 150 евро на човек, с цел да стартират работа. Най-близкото обитаемо място е Братен.

" Дойде някой Алекси в село Николаево, Плевенско, сподели: момчета, ще дойдете ли за боровинки. Казахме: идваме. Дойде време, пристигна рейсът, качихме се и тръгнахме за Швеция, 20 дни седим без да берем боровинки. Брахме четири дни, взеха ни боровинките, пари не дават, нито за ястие, нито за нищо ", споделя Петър Яков.

Социалните служби в Швеция би трябвало скоро да намерят заслон и за хората, които към момента са на палатки. Става дума за 36 души, които са останали навън. Времето е студено и дъждовно, вечер температурата пада по 10 градуса.

" И те чакат и дадох сигнал на обществените да вървят да ги приберат и тях ", добавя Петър.

Подслонените гастарбайтери се свързват с бедстващите си другари от бивака.

" Искаме подслон да ни приберат, да са децата на топло, да не мизеруваме, да не гладуваме, 3 дни е валял дъжд, няма къде да се крием, палатки нямаме! ", споделя пострадал.

Бедстващите българи в Швеция се молят допустимо най-бързо да бъдат депортирани в родината.

" Моля ви от сърце! Искаме единствено в България да се прибираме при децата ни, тъй като се нуждаят от нас, нуждаят се от пари, а ние не можем да им го осигурим, тъй като сме с вързани ръце! ", добавя пострадалият.

От външното ни министерство дадоха отговор, че са осведомени със случая. Посолството ни в Стокхолм е в непрекъснат контакт с локалните управляващи, като се търсят разновидности за оказване на подпомагане за прибирането на сънародниците ни в България.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР