56-годишният Ричард и съпругата му Жаклин Уорнок, 54-годишна от Шотландия,

...
56-годишният Ричард и съпругата му Жаклин Уорнок, 54-годишна от Шотландия,
Коментари Харесай

Запетая на грешното място: двойка се събуди с милиони в банковата си сметка

56-годишният Ричард и брачната половинка му Жаклин Уорнок, 54-годишна от Шотландия, за малко станаха по-богати с милиони лири заради злополучна банкова неточност. 

Двойката има капиталови сметки при Abrdn, открити преди 5 години, с цел да финансират сами пенсията си, пише The Daily Record. Една заран, откакто ревизирали салдото си, двойката забелязала, че общата сума е повишена доста до £8,3 милиона в сметката на Ричард и £2,5 милиона в сметката на Жаклин.

Първоначално шотландците предположили, че е станала неточност, само че се пробваха да не бързат със заключенията. Те даже почнали да мечтаят по какъв начин могат да похарчат колосалното си положение.

" В продължение на няколко часа си мислех, че това може да е правилно и ние в действителност сме спечелили джакпота. Имаше доктрина, че една от нашите вложения е повишена внезапно в стойност за една нощ, както се случва на фондовия пазар ", изяснява мъжът.
 Забогатях за една нощ, банкова неточност, благосъстояние, облага, любознание, Шотландия, фотография След като ревизирали салдото си, двойката забелязала, че общата сума се е нараснала доста до £8,3 милиона в сметката на Ричард и £2,5 милиона в сметката на Жаклин. Снимка: Supplied  Забогатях за една нощ, банкова неточност, благосъстояние, облага, любознание, Шотландия, фотография
Те обаче не останали дълго в статута на милионери. Когато двойката се обадила на своя финансов консултант, с цел да получи парите, те разкрили, че е имало техническа IT неточност: акциите им показвали неверен децимален знак.

„ Когато чух за грешката, сърцето ми се разруши, тъй като в действителност разчитах на тези пари! “ - тъжно споделя Ричард.

По-късно Abrdn направи корекции и салдото в сметката на Warnocks остана на същото равнище - към 500 хиляди паунда.
 Забогатях за една нощ, банкова неточност, благосъстояние, облага, любознание, Шотландия, фотография Двойката даже стартира да мечтае по какъв начин може да похарчи колосалното си положение. Снимка: Supplied

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР