56-годишният музикант е получил инфаркт вечерта и така и не

...
56-годишният музикант е получил инфаркт вечерта и така и не
Коментари Харесай

Новината Ни Връхлетя От Нищото, Получил Е Инфаркт! Едва На 56 Ни Напусна Любим Певец. Преди Малко Откриха Мъртъв Самия

56-годишният музикант е получил инфаркт вечерта и по този начин и не е съумял да се възвърне.

" Умря през нощта. Беше в жилището, в който беше отседнал за записите на албума, когато се случи ", сподели Мораес пред бразилската медия UOL.

" Направихме му сърдечен масаж и повикахме незабавна помощ, които пристигнаха доста бързо, само че когато пристигнаха, той към този момент беше мъртъв ", споделя още китаристът.

По негови думи Дейн към този момент е бил много слаб поради диабета си и проблемите с алкохолизма, които са се отразили върху здравословното му положение, написа Уебкафе.

Китаристът на първата група на Уоръл - Sanctuary - Лени Рътлидж изрази на страницата на групата във Фейсбук съжаленията си за гибелта на дългогодишния си другар:

" Днес се разсънвам до новината, че Уоръл Дейн е умрял. Аз даже не знам какво да кажа. Моят другар, брат и музикален сателит от повече от 30 години е умрял. Сега съм в цялостен потрес. Съжалявам за фамилията и всичките му близки и другари, които трябваше да схванат новината от Фейсбук ".

Първоначално звездата на Уоръл изгрява със Sanctuary, с които издава два студийни албума, преди да сътвори Nevermore. Именно със сиатълската прогресив-траш тайфа съумява да реализира съществени триумфи. През 2011 година поради музикални разлики Джеф Лумис и Ван Уилямс напущат Nevermore, а Дейн афишира, че планът е жив, само че краткотрайно замразен. Самият той се отдава на още един албум със Sanctuary както и на соловите си планове.

Именно със соловия си план Уоръл Дейн съумя да посети България. Той имаше концерт в клуб Rock It на 5 ноември 2015 година
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР