553 заявления за 561 деца са подадени в електронната система

...
553 заявления за 561 деца са подадени в електронната система
Коментари Харесай

553 заявления за детска ясла за първите три часа от старта на приема във Варна

553 заявки за 561 деца са подадени в електронната система за банкет в детските ясли през първите три часа и половина. Системата започва в 10,01 ч. през днешния ден, а първото заявление бе записано още в 10:02 ч., оповестиха от дирекция “Здравеопазване “ към Община Варна.

Приемът в детските ясли на територията на Община Варна към този момент ще се реализира по нови правила, уеднаквени с детските градини за улеснение на родителите. Всички заявки, подадени до края на 2018 година, са неактивни и е належащо да бъдат регистрирани нови, напомнят от дирекцията. Приемът ще се прави за една календарна година. Родителите могат да аплайват за всички детски ясли на територията на общината, без значение от региона на местоживеене. При сполучливо подаване на документа заявителят получава известие на електронната си поща. При осъществяване на класирането входящият номер на заявката към този момент няма значение. Децата ще се класират в низходящ ред по брой точки, а при равни условия ще се ползва функционалност по генериране на инцидентни цифри. Кандидатите ще бъдат подреждат във прогресивен ред по инцидентно число. При класиране на детето в съответната ясла заявителят също ще получава известие на електронната си поща.

От дирекция " Здравеопазване напомнят във връзка класирането, че:

- Ако бъде определено 01.01.2019 година – детето ще взе участие във всички класирания през годината, при навършена минимална възраст за присъединяване в класиране.

- Ако бъде определено 01.05.2019 година – детето няма да взе участие в класиранията през месеците януари, февруари, март и април (ако има такива) и ще взе участие във всички останалите класирания – от май до декември, според графика на дейностите за календарната година. Графикът на дейностите е в меню " Класирания “ на обществения уебсайт за банкет.

- Ако родителят е изгубил потребителската си ключова дума за вход до родителския профил, може да я получи от шефа на детската ясла, за която е кандидатствал.

- Съгласно условията на " Наредба №26/18 ноември 2008 година за устройството и активността на детските ясли, детските кухни и здравните условия към тях “ – " Децата се изписват от детските ясли на 1 септември в годината, в която навършват тригодишна възраст или по избор на родителите преди този период “. В тази връзка, приемът на децата в детски ясли се прави по авансово направен график от шефовете на детските ясли. Основните класирания ще бъдат през месеците май и август.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР