54,6 процента от пълнолетното население на Черна гора са напълно

...
54,6 процента от пълнолетното население на Черна гора са напълно
Коментари Харесай

В Черна гора отменят новогодишните тържества

54,6 % от пълнолетното население на Черна гора са изцяло ваксинирани против Covid-19, а съвсем 31 хиляди души са получили трета доза ваксина, само че макар положителния ритъм на имунизация управляващите ще забранят концертите и тържествата за новогодишната нощ, анулират се и сватбените празненства. Ресторантите и питейните заведения могат да стоят отворени до среднощ, заяви Българска телеграфна агенция.

" Епидемиологичната конюнктура не разрешава сходни събирания. Ситуацията може да се промени, само че нямам доверие, че ще се промени за толкоз къс интервал от време ", сподели министърът на опазването на здравето Йелена Боровинич-Бойович в отговор на въпроса дали решението може да бъде променено през декември.

Правителството обмисля и опцията от 1 декември да направи коронавирус документа наложителен за всички чиновници в обществената администрация, включително работещите в опазването на здравето, образованието, полицията и военните.

Сега документът е наложителен при влизане в Черна гора, при навестяване на представления, спортни събития и други. Представителите на управляващите изискват документа и на входа на новогодишния базар навън, който проработи от през вчерашния ден в столицата Подгорица.

Здравният министър на Черна гора - пулмолог и съветник по инфекциозни заболявания, още веднъж прикани жителите да съблюдават рестриктивните мерки и да се имунизират. Министерството осведоми, че всички хора, които са умряли от ковид в страната досега на възраст под 50 години, не са били имунизирани.
Броят на дейните случаи сега е 4 651. Според способените управляващи в страната 324 са новозаразените с Covid-19.

Our World in Data отбелязва в коментар към настоящите данни за пандемията, че броят на инфектираните в Черна гора е по-нисък от действителния поради ограничавания брой проби, които се вършат в страната
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР