529 милиарда долара - толкова са превели на близките си

...
529 милиарда долара - толкова са превели на близките си
Коментари Харесай

Трудовите мигранти по света са превели $529 млрд. към близките си през 2018-а

529 милиарда $ - толкоз са превели на околните си през 2018-та година трудовите мигранти по света. Информацията е от отчет на Световната банка, и съгласно специалистите й сумата е рекордно висока, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Според данни на Световната банка по-голямата част от преводите са направени към страни с ниско или приблизително ниво на приходите.

През 2017 година преведените пари са били 483 милиарда $, което значи, че индикаторът за 2018 година се е нараснал с 9,6 на 100.

Според икономистите растежът е обвързван на първо място с подобряването на икономическата обстановка и намаляването на безработицата в Съединени американски щати. Значително е повишен и размерът на паричните потоци от страните в Персийския залив и Русия.

Общо паричните преводи за чужбина, направени от частни лица, в това число към богатите страна, са достигнали 689 милиарда $ през 2018 година, по отношение на 633 милиарда $ година по-рано.

Паричните средства, ориентирани към Източноазиатския и Тихоокеанския регион са се нараснали със 7%, а към Южна Азия са нарастнали с 12%. Индия е била главната получателка на тези преводи със 79 милиарда $, следвана от Китай с 67 милиарда $, Мексико с 36 милиарда $.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР