50-ият Конгрес на БСП превърна думата изключване в централна за

...
50-ият Конгрес на БСП превърна думата изключване в централна за
Коментари Харесай

Борис Попиванов: Начело с Нинова БСП е обречена да върви само надолу

" 50-ият Конгрес на Българска социалистическа партия трансформира думата изключване в централна за акцията на партията за идните избори. Което е много неприятно начало за тази предизборна акция ", съобщи пред политологът Борис Попиванов.

По думите му изключването на 14 души от така наречен вътрешна съпротива в Българска социалистическа партия е било изцяло ненужно, от позиция на резултатите от този конгрес, и политическа неточност:

" Корнелия Нинова беше победила на този Конгрес, без значение от настояването за оставката ѝ, виковете, митингите и възраженията. Било по почтен път, било с операции - това в тази ситуация не е значимо. Нейните съперници трябваше да се примирят с ролята на изгубили. Вместо да ги остави по този начин, тя, евентуално се е поддала на страсти, стигна до изключване на 14 от тях, с което ги трансформира в жертви на политическа принуда ".  

Борис Попиванов уточни и още една груба политическа неточност на лидерката на Българска социалистическа партия:

" Пред Конгреса тя прикани последователите на нейната партия, в случай че желаят, да се подпишат в подписката на " Възраждане " срещу участието в еврозоната. Така тя прикани личните си последователи да се включат в акцията на друга партия и то тъкмо в миг, когато не малко от социалистите са разколебани по какво тъкмо се разграничава политиката на Нинова от тази на Костадин Костадинов ".

Според политолога под управлението на Корнелия Нинова Българска социалистическа партия е обречена да върви единствено надолу:.

" Вече липсват хора от деятелите на Българска социалистическа партия, които да имат вяра, че с нея би могло да се стигне до възраждането на партията, тъй че Българска социалистическа партия още веднъж да претендира за първото или второто място в политиката ".

" В български интерес е равнището на корупция - със или без " Магнитски - да бъде смъквано надолу, с цел да можем да живеем по-нормален живот, който не е учреден на беззаконието и произвола ", счита Попиванов и разяснява, че вторият лист със глобени по " Магнитски " ще бъде употребен в предизборната акция:

" Естествено ще придобият и геополитически привкус ".

" Българска социалистическа партия желае да покаже, че и тя е коалиция, а не просто партия. Формациите, с които се коалира, нямат огромна роля в българската политика ", по този начин политологът дефинира обявеното от партията, че ще се сплоти с повече от 10 леви обединения.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР