50-годишният Желязко Желязков е загиналият след падане мъж в Рила,

...
50-годишният Желязко Желязков е загиналият след падане мъж в Рила,
Коментари Харесай

ТРАГЕДИЯ! Един от най-добрите планински водачи у нас е загиналият в Рила. Колеги плачат с глас

50-годишният Желязко Желязков е починалият след рухване мъж в Рила, научи Флагман.бг. Трагедията стана през вчерашния ден по обяд в региона под Рилските езера при Скакавишкия водопад. Свидетели на случая са станали други туристи в региона, които са подали сигнал на незабавния тел. 112. На място са отпътували планински спасители, те са поискали помощ от Военновъздушните сили, защото потърпевшият е бил в доста тежко положение – с черепно мозъчна контузия, контузия на гръдния панер и пострадвания по крайниците, и всяка секунда била значима за оцеляването му. От авиобаза „ Крумово ” са се отзовали на сигнала и са организирали екип, само че теренът не е бил подобаващ за кацане с огромен боен хеликоптер.
Спасителите, които са съумели да стигнат до него, са пробвали да окажат незабавна помощ по опциите им. Но той е умрял в резултат на контузиите си, до момента в който са го транспортирали до най-подходящо място за качване на хеликоптер, сподели през вчерашния ден дежурният в ПСС Ася Джамбазова пред БНР.
Желязков е умел лидер и катерач, един от най-хубавите в сектора с всички нужни лицензи за активността, разкриха пред Флагман.бг негови сътрудници.
„ Желязко бе един от най-търсените водачи у нас. От години провежда преходи по не толкоз известни направления. Работи в областта на логистиката, търговски шеф е в интернационална транспортна компания. Планините и катеренето обаче му бяха огромната пристрастеност. Затова преди няколко години реши да се развие и в тази област. Изкара всички нужни курсове, с цел да може да е по-често там, където се усещаше най-добре и като вкъщи – в планината. Придаваше от своя опит и на хората. Клиентите му не бяха просто клиенти, а негови другари. Имаше необикновен взор върху живота. Страшно положителен и ухилен човек. Много ще ни липсва! “, сподели сътрудник на 50-годишния мъж.
Освен катерач, Желязко бе и скиор.
Само преди няколко дни той бил на отмора по Южното Черноморие. Но се върнал в планината. Все още не е ясно дали Желязко е бил с клиенти или се катерил самичък за наслаждение.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР