50-годишния Васил Колев от Първомай ще се изправи пред пловдивския

...
50-годишния Васил Колев от Първомай ще се изправи пред пловдивския
Коментари Харесай

Васко, убил свой приятел след пиянски скандал в Първомай, застава пред Темида

50-годишния Васил Колев от Първомай ще се изправи пред пловдивския Окръжен съд в четвъртък сутринта. Той е предаден на съд за това, че на 24 януари тази година в гр. Първомай, обл. Пловдив, съзнателно е умъртвил 33-годишния Димитър Митков, като гибелта е настъпила на следващия ден.
Прочетете още
Васил живеел в къща в гр. Първомай и се познавал с потърпевшия около съседката си. На 24 януари 2022 г. двамата с още няколко души ходили до околните села по работа. На връщане взели в автомобила едногодишната внучка на Васил и всички се прибрали в гр. Първомай.

Отишли в къщата на обвинения. Там той и Димитър използвали солидно количество алкохол. След няколко напитки, сред двамата зародил спор кой по-добре се грижи за децата, като Васил нарекъл Димитър „ сводник “. Димитър Митков се ядосал и го блъснал два пъти с пестник.

Васил Колев решил да му отмъсти и пробол Димитър с нож в ръката, след което му нанесъл и прободно-порезна рана в региона на корема. Двамата излезли отвън къщата. Там наръганият Димитър паднал на земята.

Свидетел на кървавата сцена станал различен другар на Костов -  Наим, който ги последвал, когато излязли от къщата. Той видял по какъв начин Васил се е надвесил над тялото на падналия Димитър, а до тях бил кървавия нож. Наим и Васко откарали ранения мъж в болничното заведение, само че раната се оказала смъртоносна. На 25 януари 2022 г. Димитър Митков е умрял от пострадванията. 

Спрямо обвиняемия Васил Костов е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и той ще се изправи пред съда по обвиняване за ликвидиране. Васко е осъждан 9 пъти за разнообразни закононарушения.

Предвиденото от закона наказване за този тип закононарушение е от 10 до 20 години затвор.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР