5-звезден луксозен хотел в парк „Рила“ с модерен дизайн, съчетан

...
5-звезден луксозен хотел в парк „Рила“ с модерен дизайн, съчетан
Коментари Харесай

Грандиозен скандал! Известна бизнес дама рекламира хотела си "Рилец" като супер лукс с 5 звезди, но когато го посетите...

5-звезден първокласен хотел в парк „ Рила “ с съвременен дизайн, комбиниран с улеснение и комфорт, персонално обслужване, с отопляеми закрит и детски басейн, 3 вътрешни, 1 външно джакузи, сауна, турска баня, солариум, фитнес център, непрекъснато работещо казино, нощен клуб „ Джулиани “, лоби бар, 3 ресторанта, 4 конферентни зали с потенциал до 280 индивида, 24-часов румсървис, детегледачка по поръчка, доктор на повикване, лимузини чартърен, трансфер до летище, рейс по график за транспорт до центъра на Благоевград и каквито още други екстри се сетите – реклами с такова наличие от няколко месеца притеглят погледите на хора, търсещи места за нощувка наоколо до Рилския манастир. Всички те се отнасят до хотел „ Рилец Резорт & СПА 5* “, който обилно се популяризира във всички известни уеб сайтове за хотелски резервации като Hotels.bg, Booking.com, turizamiotdih.com и други Приложени са лъскави фотоси на хотел „ Рилец “ – с величествена и елегантна фасада, пред която се веят знамената на България и Европейски Съюз, просторни и съвременни фоайета, блестяща рецепция, моден ресторант и бесейни с трептяща от непорочност вода, написа struma.bg.

Като спомагателен
бонус написа, че суперлуксозният хотел е чисто нов – открит е на 25 май 2017 година Явно единственият му проблем е, че към момента говорещият 4 езика личен състав не е изцяло комплектуван, тъй като в Jobs.bg на 12 и 13 юли т.г. са оповестени свободни позиции за администраторки, барманки, камериерки и готвачи. Фирмата, която ги набира, е и притежателят на хотел „ Рилец “ – Едноличен търговец „ Фешън топ модълс – Димитрина Калъмбова “.

Запленен от цялото това разнообразие на разкош, услуги и капризи, човек безспорно взема решение да види на какви цени му се предлага то, само че се оказва, че първо би трябвало да си избере стаята – от икономична за 2-ма до първокласни жилища за 4-ма, общо 76 на брой. Стая обаче не може да бъде определена, тъй като всичко е резервирано до 31 декември 2017 година в това число. Каквито и дати да изиска човек, електронният отговор е: „ Нямаме наличност “. Същият е отговорът и при попълване на фиша за поръчка, в който има даже въпрос по кое време е рожденият ден на детето, което ще отседне в хотела, та в случай че той съответствува с престоя му, евентуално да му бъде квалифициран подарък или изненада.

Заинтригувано да види по какъв начин наподобява 5-звезден хотел, запазен до края на годината, изданието взема решение да отидем на място и там да ревизира няма ли алтернатива най-малко за една вечер да се наслаждения на Рила от хотелска стая в „ Рилец “.

Откриването на хотела се оказало идея пердута – измежду няколкото указателни табелки по единствения път до и след Рилския манастир нямало нито една с надпис „ Хотел „ Рилец “. По-късно станало ясно, че това не е единствено проблем на 5-звездното украшение – игуменът на Рилския манастир свещеник Евлогий търсел от притежателите на заведения за хранене и хотели по 40 лева на табелка, тъй като земята е на Рилската света обител. Монаси постоянно обикаляли региона със лист в ръка и сваляли всички табели, които не си били платили наема. Още на другия ден някои от притежателите слагали нова табелка на същото място, водени от обикновената математическа сметка, че е по-евтино всеки месец да сменят табелката си, чиято цена е 4-5 лева, вместо да броят 40 лева за попския рекет.



След няколко проби да са запитани гости на манастира знаят ли къде е хотел „ Рилец “ най-сетне се намира нещо, което неясно припомня на лъскавите фотоси от уеб страниците. Всичко в близост обаче било покрито с купчини строителни боклуци, нямало никаква зеленина. Няколко мъже и дами хапвали, натрупали сандвичи върху един незавършен парапет, а семейство с три деца с неразбиране оглеждало постройката, в която очевидно е пристигнало да се настани. Оказва се, че това фактически е хотел „ Рилец “, единствено дето той още е на равнище недодялан градеж, а хранещата се група е от благоевградчани, наети от Калъмбова за довършителните работи, каквито, по груба преценка, има най-малко за година и половина.

„ Рилец “ се издига на мястото, където беше предходният едноименен комплекс, добит от някогашния боен комендант на Благоевград Методи Калъмбов с една от най-криминалните приватизационни покупко-продажби за обектите на тогавашния „ Балкантурист “.

През 2006 година Калъмбов стартира ремонт на остарялата постройка с уголемение. Днес, 11 години по-късно, има още толкоз доста неща за дотъкмяване, настрана е обзавеждането, че надали хотелът ще бъде открит скоро. По издигнатото се вижда, че фотосите в интернет на „ приключения “ хотел в действителност са картинки от плана му.

Лъжливите разгласи на „ Рилец “ са пуснати персонално от дъщерята на Калъмбов – Димитрина, която преди 9 година го купи от майка си дружно с „ Ален мак”, „ Бор” и „ Рила”, плащайки за 4-те хотела невероятната сума от 8640 лева Младата бизнес дама просто нямала самообладание да завърши строителството и още при започване на годината решила да се изфука с бижуто в интернет, без да си дава сметка, че по този метод си прави неприятна услуга – в случай че клиентът разбере, че един път към този момент са го измамили с празни обещания, той надали ще се върне повторно, разясняват нейни познати.

„ Рилец “ е единствено една дребна частица от мощния бизнес, с който се е нагърбила амбициозната госпожица Калъмбова. Освен за него тя се грижи за мениджмънта на хотелите „ Ален мак “ и „ Бор “, бутилира минерална вода и създава еленергия с Малка водно електрическа централа „ Рилец “ в землището на Рилския манастир. По концепция на татко й през 2010 година тя трябваше да стартира извънредно належащия ремонт на хотел „ Ален мак “, в който Методи Калъмбов планираше дострояване на 4 етажа над някогашната дискотека „ Джулиани “, съвременен бизнес център с офиси, стъклени куполи на всички места, ВИП етаж с ултрамодерни жилища, под земята паркинг и други, само че всичките му грандиозни проекти останаха на думи и планът по този начин и не потегли. Това евентуално съществено е разочаровало госпожица Калъмбова, която скапе сватбата си с хубав гръцки паралия, с цел да може да се посвети на възкресението на „ Ален мак “ и връщането на тогавашната му популярност, когато бе перлата на „ Балкантурист “ в Благоевград.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР