5 непретенциозни балконски цветя, които цъфтят от пролет до есен

...
5 непретенциозни балконски цветя, които цъфтят от пролет до есен
Коментари Харесай

5 непретенциозни балконски цветя, които цъфтят от пролет до есен

5 непретенциозни балконски цветя, които цъфтят от пролет до есен

Нищо не краси балкона по този начин, както цветята. Искате да украсите балкона си, само че не знаете кои цветя изискват минимум старания и грижи?

Това са пет типа балконски цветя, които са непретенциозни и устойчиви:

1.Туртата е едно от най-популярните летни цветя, поради своята хубост, само че и поради по-малката нужда от грижи при развъждането. Каквато и да е почвата, в която я засаждате, тя ще порасне и ще ви радва с красиви цветове.

Туртата е балконско цвете, което продължава да цъфти през цялото лято в жълто и оранжево, а цветовете са богати. Вирее най-добре на слънчево и полуслънчево място с добре дрениран субстрат.

Ако желаете да цъфти през цялото лято, постоянно премахвайте прецъфтелите цветове и я подхранвайте и поливайте постоянно.

2.Пеларгонията или мушкатото е цвете, което също е известно със своята резистентност. То се характеризира с изправени месести клончета с тъмнозелени листа, които имат присъщ тъмнозелен пръстен.

Цъфти в бяло, жълто, розово, алено, лилаво и оранжево. Необходимо му е слънчево място, само че предпазено от директна слънчева светлина и добър дренаж. За да пораства добре, не забравяйте да премахвате прецъфтелите цветове.

Поливайте постоянно цветето, само че е належащо да оставите субстрата да изсъхне сред двете поливания.

3.Петунията е един от най-разпространените типове балконски цветя. Предлага се в разнообразни форми и цветове: бяло, жълто, розово, лилаво, синьо и алено, може да бъде и двуцветна.

Цъфти от юни до септември. Изисква полусенчесто място, както и хумусен добре дрениран субстрат. Поради нежните си цветове, внимавайте да не бъде изложена на мощен вятър. Поливайте петунията постоянно и я подхранвайте с тор с невисок % на азот и повече фосфор, с цел да цъфти щедро.

През втората половина на лятото можете да я отрежете до 20 см. от равнището на почвата, да я съхранявате добре и още веднъж ще цъфти до есента.

4.Теменужките са най-често срещаните цветя в парковете и градините, тъй като не изискват доста грижи. Има доста сортове, които се разграничават по цвят. Освен едноцветни, има и двуцветни и с повече цветове.

5.Бегонията ни радва с разнообразни цветове: бял, розов и червен. Тя се нуждае от слънчева или полуслънчево място с добър дренаж.

За да оправдае латинското си име semperflorens, което значи непрекъснат разцвет, е належащо да я подхранвате постоянно. Препоръчително е сред две поливания субстратът да е леко изсъхнал.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР