5 млн. долара обезщетение ще плати Доналд Тръмп на бившата

...
5 млн. долара обезщетение ще плати Доналд Тръмп на бившата
Коментари Харесай

Тръмп плаща $5 млн. на журналистката Елизабет Каро

5 млн. $ обезщетение ще заплати Доналд Тръмп на някогашната журналистка Елизабет Джийн Каро, заяви Си Ен Ен. Това стана ясно, откакто съд в Манхатън разгласи за отговорен някогашния президент на Съединени американски щати за полово принуждение и клюка против репортерката, която преди години била авторка на сп. “Ел ”.

През годините повече от дузина дами са упреквали Тръмп в полов тормоз, само че това е първият път, в който правосъдните заседатели го признават за отговорен. Обикновено секс свадите на нюйоркския магнат избухват постоянно преди президентските избори в страната - както стана и през 2016 година

Тогава беше публикуван запис от диалог на милиардера, в който той се хвали по какъв начин статутът му на звезда му дава опция да целува и хваща гениталиите на дамите, на своя глава.

По време на 3-часово съвещание по гражданското дело федералното жури - шестима мъже и три дами, откри, че 79-годишната Карол е потвърдила, че Тръмп я е малтретирал полово преди близо 30 година в съблекалнята на първокласния магазин за универсални артикули на 5-о авеню в Манхатан “Бергдорф Гудман ”, до момента в който тя му пособия да избере подарък.

Въпреки че журналистката настояваше, че милиардерът я е изнасилил, журито не го призна за отговорен по това обвиняване. “Днес светът най-сетне знае истината. Тази победа не е единствено за мен, само че и за всяка жена, която е страдала, тъй като не са ѝ повярвали ”, разгласи Карол.

В обществената си мрежа “Тръмп сошъл ” някогашният президент пък недоволстваше от съдията по делото му Луис Каплан. “Какво друго можете да очаквате от арбитър, мразещ Тръмп, назначен от Клинтън, който направи всичко допустимо, с цел да се увери, че резултатът е допустимо най-негативен, говорейки и контролирайки жури в анти-Тръмп зона ”, написа богаташът.

Адвокатът на Доналд Тръмп, Джоузеф Такопина, също съобщи, че процесът е бил неправдив по няколко индикатора. Той уточни, че присъдата ще бъде обжалвана. Юристът добави, че съдията по делото е посочил користолюбие към обвинителката и го дефинира като “силно преднамерен ”. Той даде за образец, че Каплан е разрешил на юристите на Карол да пуснат на заседателите остарял запис, в който Тръмп изяснява, че може да прави каквото си изиска с дамите. “В Ню Йорк не можете да получите обективен развой ”, добави бранителят на Тръмп.

По време на делото милиардерът съобщи, че няма по какъв начин да е изнасилил някогашната журналистка, защото тя не била негов вид.

Въпреки редицата каузи, повдигнати на Тръмп, той продължава да поддържа добър рейтинг измежду американските гласоподаватели. Сегашната му присъда идва на фона на следствия за щурма в Капитолия на 6 януари 2021 година, боравенето с класифицирани документи в неговата резиденция в Мар-а-Лаго, абсурдът с порноактрисата Сторми Даниелс, на която той е платил, с цел да пази в загадка обстоятелството, че са имали интимни връзки, както и евентуални обвинявания за опити да анулира изборите в Грузия през 2020 година

Той сподели, че ще продължи да води акцията си за президентските избори като любимец от Републиканската партия.

 

 

 
ВСИЧКО ОТ ДЕНЯ
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР