5 милиона лева се предвижда да бъдат отпуснати за ремонт

...
5 милиона лева се предвижда да бъдат отпуснати за ремонт
Коментари Харесай

Отпускат 5 млн. лева за ремонт на пътя Смолян-Неделино

5 милиона лв. се планува да бъдат отпуснати за ремонт на пътя от Смолян за Неделино през Бял извор, заяви депутатът доктор Красимир Събев. Вчера той зададе парламентарно запитване към министъра на районното развиване и благоустройството за пътя към Неделино.

" Участъкът е доста разрушен и рисков, витално значим е за възстановяване на транспортната съгласуваност с регионалния център Смолян. От отговора на министър Аврамова се разбра, че пътната права с дължина към 10,5 км е измежду тези, които са в листата за предпазен ремонт, а индикативната му стойност е към 5 млн. лева
Дължината на сектора от третокласния път на територията на област Смолян е към 20 километра, от които по-голямата част са с нарушени транспортни качества. Пътят минава около реката, съществена пътна артерия е и свързва обитаеми места в две области. Експертите от Областно пътно ръководство – Смолян, регистрират като най-критично положението на пътя в сектори с обща дължина 10.439 км, показва Аврамова.

„ Вследствие падналите напролет на 2015 година проливни превалявания от дъжд са разрушени насип, структура на пътя, прием и част от дясно платно за придвижване. При усложняване на метеорологичната конюнктура и съществуване на нови превалявания съществува действителна заплаха от спиране на пътя, при което ще се спре придвижването на целия авто поток в посока Неделино – Падина – Бял извор –Ардино – Кърджали и назад и сред общинския център Неделино и обитаемоте места Неделино, Кундево, Средец, Бурево, Гърнати, Изгрев, Диманово, Кочани и други Поради стеснен бюджет през последните години са осъществявани единствено действия по настоящ ремонт и поддържане “, отбелязва министърът.

„ Именно заради смисъла на пътя и с оглед мощно влошеното му експлоатационно положение, специалистите от Агенция „ Пътна инфраструктура “ са присъединили горепосочения сектор с дължина към 10,5 км в проектосписък с прави, нуждаещи се от предпазен ремонт. Обектът е очакван в ремонтната стратегия на Агенцията за тази година ", заяви районният министър.

Миналата година за този обект е предоставена направата на софтуерен план, който е подготвен. Следва утвърждението му от Института по пътища и мостове и координиране от Агенция „ Пътна инфраструктура “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР