5 396 898 лева ще инвестира ВиК-Русе тази година за

...
5 396 898 лева ще инвестира ВиК-Русе тази година за
Коментари Харесай

Над 5 млн. лв. за водоснабдителната и канализационната мрежа на област Русе

5 396 898 лв. ще влага ВиК-Русе тази година за възобновяване на водоснабдителната и канализационната мрежа. Малко над 75% от средствата или 4 071 098 ще бъдат употребявани за реорганизация и замяна на близо 23 км водопроводи, осигуряващи питейна вода в обитаемоте места от района, както и за замяна на помпи и други ВиК уреди.

Предвидени са средства за обслужване и доставка на нова техника в двете помпени станции в Русе и Бяла. В Русе се планува снабдяване на сървъри, инсталиране на модерна осведомителна система, реорганизация на кранови пътища и доставка на когенератор. В станцията в Бяла ще се извърши реорганизация на площадков тръбопровод.



Тези средства са отвън почналия към този момент план за създаване на канализационна мрежа в кварталите „ Средна кула “ и „ Долапите “, както и на няколко колектора в така наречен " Нова махала “ на гр. Русе, който е на стойност 131 783 167 лв..

С реализирането му ще се реализира цялостно покритие на града с канализационна мрежа, отвеждаща към пречиствателната станция, и 100-процентово филтриране на всички отпадни води.

Текст: Даниела Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР