5 300 000 лева, укрити от продажбата на горива -

...
5 300 000 лева, укрити от продажбата на горива -
Коментари Харесай

Емил Димитров-Ревизоро: От сенчестата икономиката са спечелени 1 милиард лева


5 300 000 лв., укрити от продажбата на горива - това е резултатът от осъществената инспекция на Министерство на вътрешните работи на 143 бензиностанции, извършена след сигнали от Българската петролна и газова асоциация.

"Това е триумф. Малък е, само че е триумф. Това са 166 цистерни, а 5 милиона е 5 милиона литра, тъй като на всеки литър 1 лев е за страната. Министерството на стопанската система не е направило карти на тези обекти, в този момент Министерство на вътрешните работи ще прави. Те са и рискови за хората. От предходната година може да има 100 обекта и още 200 нови такива. Но ние не ги знаем кои са. Има такива, които споделяха, че са аграрни, в този момент се оказа, че не са. Вместо в този момент полицията да ги разказва и ревизира, трябваше да е по противоположния ред ". Това сподели в "Здравей, България " депутатът от "Обединени патриоти " Емил Димитров-Ревизоро, предава NOVA.

Според него е вярно да се каже, че контрабандата се овладява. По думите му от сенчестата стопанската система са извоювани 1 милиард лв..

„ С 1 милиард може да си намериш кой да ти прокара закон и кой да ти спре закон. Можеш да платиш на данъчен, на митничар без да очерняш специалността. Натискът е толкоз огромен. Служителите на границата споделят: „ Ако го ревизира този, това ще ми е последния работен ден”, сподели още Ревизоро.

Той разяснява и случая с откритото некачествено гориво в бензиностанции на Веселин Марешки. "Той не се занимава с импорт. Знам от кое място зарежда горива. Те са му от качествени хранилища. Големите вериги са непрестанно под надзор ", разяснява още депутатът.

Той съобщи, че министър председателят Бойко Борисов е прав да упорства за изсветляване на търговията с горива. "Аз персонално ще го поддържа, само че доста постепенно става ", безапелационен бе Ревизоро.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР