4DX преживяване в зала Dolby Atmos на мултиплекса Cinema CityВарна

...
4DX преживяване в зала Dolby Atmos на мултиплекса Cinema CityВарна
Коментари Харесай

Четиризмерно кино отвори врати във Варна

4DX прекарване в зала Dolby Atmos на мултиплекса Cinema City

Варна се подрежда измежду модерните градове в Европа и света, които разполагат с 4DX киносалон и мултиплекс (източник: Cinema City)

Европейската верига Cinema City откри първия си мултиплекс във Варна с презентация, на която в залата заваля… сняг. Ефектната проява е част от нова атракция – кино прекарване 4DX.

Новата технология разрешава включване на петте сетива на фена в прекарването на кино лентата от екрана и стимулацията им с придвижвания, трептения, водни, въздушни, светлинни резултати и миризми.

Мултиплексът Cinema City Варна разполага с 12 зали, част от които е и зала Dolby Atmos, озвучена с последно потомство аудио система. Инвестицията в построяването на мултиплекса надвишава 5 млн. евро. С формалното му разкриване Варна се подрежда измежду модерните градове в Европа и света, които разполагат с 4DX киносалон и мултиплекс.

Новото кино отваря публично за варненци през днешния ден, 29 март. „ Мечтаем си за това от дълго време, тъй като искахме да споделим с кинолюбителите в морската столица нашата визия по какъв начин би трябвало да наподобява и звучи преживяването на огромен екран ”, показа Десислава Дойкова, маркетинг управител на Cinema City България.

Броят на мултиплексите, които киноизложителят ръководи в България, са 7 в 6 града, а киносалоните с 4DX са 3. Най-новият във Варна е единствен за българското Черноморие.

Седалките в 4DX залата се движат и синхронизират със протичащото се на екрана (източник: Cinema City)

Четириизмерната технология е основана в Южна Корея през 2009 година, а в Европа стартира да навлиза през 2013 година При нея резултатите подтикват сетивата на феновете оттатък границите на аудио-визуалното прекарване в общоприетите кино салони.

Филмовите заглавия в този формат са с неповторима „ хореография ” и комбинация от резултати, които са в благозвучие с действието на екрана. Във всяка 4DX зала в света седалките се движат и синхронизират със протичащото се на екрана с друг набор от над 21 динамични резултата. Физически, те се случват посредством специфичните модулни седалки и резултатите от обкръжаващата среда, пресъздадени в залата.

До края на 2019 година измежду заглавията, които ще имат и 4DX измерение, са „ Шазам! ”, „ Отмъстителите: Краят ”, „ Годзила: Кралят на чудовищата ”, „ Аладин ”, „ Цар Лъв ”, „ Замръзналото кралство 2 ” и „ Междузвездни войни IX ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР