49 медала от Световни и Европейски първенства, Европейски игри и

...
49 медала от Световни и Европейски първенства, Европейски игри и
Коментари Харесай

БФ Бокс изпраща 2023-та с 49 медала

49 медала от Световни и Европейски шампионати, Европейски игри и Балкански шампионати.

Тази впечатляваща статистика показва извънредно мощната 2023 година, която БФ Бокс изпраща. В тази численост не влизат и множеството оценки, които бяха извоювани от нашите национали на други интернационалните шампионати, в които участваха през последните 12 месеца.

Сред най-големите триумфи за миналата година са и трите извоювани квоти за Олимпийските игри в Париж, дело на Станимира Петрова, Светлана Каменова и Хавиер Ибаниес.

В този интервал България излъчи цели 17 първенци на огромната сцена! Със златни медали при мъжете и дамите от Европейските шампионати се отличиха Станимира Петрова, Хавиер Ибаниес, Ергюнал Себахтин и Радослав Росенов. Светлана Каменова завоюва сребърен орден на Европейските игри в Краков (Полша), като сграбчи и бронз от Световното състезание в Ню Делхи (Индия).

Вицешампиони на Европейската купа в Будва (Черна гора) станаха Ясен Радев, Радослав Росенов и Йордан Морехон, който завоюва и бронз на Европейските игри.

Резултатите и мощното показване на боксьорите ни са показателни за положителната работа в БФ Бокс. И са причина, че идната 2024-а година ще бъде още по-ползотворна, с взор към най-големия състезателен конгрес на планетата - Олимпийските игри в Париж.

Общо извоювани медали от СП, Екологичен потенциал, ЕИ, Европейска комисия и БП - 49

Злато: 17

Сребро: 15

Бронз: 17
 Легендарен треньор по бокс: Можех да трансформира Кубрат във великолепие
Легендарен треньор по бокс: Можех да трансформира Кубрат във великолепие

" Мисля, че българинът ще победи в идния мач "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР