48-годишният Николай Танчев, който преби до смърт 58-годишната си жена

...
48-годишният Николай Танчев, който преби до смърт 58-годишната си жена
Коментари Харесай

Мъжът, убил жена си в Сопот, блъскал главата й в земята, после отишъл да си легне

48-годишният Николай Танчев, който преби до гибел 58-годишната си жена Марияна Кръстева до стадиона в Сопот, през днешния ден застана още веднъж пред Окръжен съд-Пловдив. Поради промяна на един от правосъдните заседатели, ходът на разпоредителното съвещание, което се организира при започване на предишния месец, бе анулиран. Така процедурата се повтори, а Танчев още веднъж не призна виновност, като пожела правосъдното разследване да  протече по общия ред с разпит на всички очевидци и движимости лица. Той добави, че желае да даде пояснения по делото на по-късен стадий.

Припомняме, че двамата са били в близки връзки и живеели на семейни начала в града. Вечерта на 6 август 2022 година те отишли на гости на другар. Там употребили алкохол и сред двойката възникнал скандал. На 7 август към 2:00 часа тръгнали да се прибират към дома си като по пътя продължили да се карат. В региона на стадиона той нанесъл множество удари на дамата по главата и тялото и тя изпаднала в безпомощно положение. Мъжът я изоставил и се прибрал в жилището си. 

В залата участваха някои от призованите очевидци по делото, а движимостите лица липсваха, оповестява Делото продължи с разпита им, като някой от тях споделиха, че Николай е нанесъл голям брой съществени удари на дамата, а преди да издъхне на стадиона  е блъскал главата й в земята. По думите му пред проверяващите органи, това е било положение на афект 

 Първи за показания пред съда застанаха майката и брата на починалата.  Кръстьо Домусчиев сподели, че не е поддържал връзка със сестра си в последните 20 години, тъй като е прекалявала с използването на алкохол. Тя е поддържала връзка единствено със своята майка и то не честа. Марияна има две дъщери, а от показанията на майка й Мария, стана ясно, че е имала брак, като по-късно се развежда и заживява с различен мъж, само че той умира. Две години след гибелта му, умрялата Марияна заживява с обвинения Николай в жилището на починалия й мъж. Майката добави още, че е виждала единствено един път обвинения и не го познава. „ Питала съм я дали живее неприятно, само че не ми се е оплаквала. Знам, че след първия и бракоразвод доста стартира да пие ”, завърши описа си 79-годишната жена.

От думите на очевидец стана ясно, че камери са снимали обвиненият и потърпевшата преди да се насочат към стадиона. Петко Петков, който бе разпитан, описа, че е бил потърсен през август предходната година от полицията, с цел да даде записи от охранителните камери, които има сложени на къщата си. По думите му на видеата се вижда ясно по какъв начин Николай дърпа жена си по улицата. След това Марияна се строполява на земята, до паркирал автомобил, а обвиненият обикаля към нея и се пробва да я вдигне. На записите се вижда още по какъв начин мъжът нанася удари по лицето й. След  късата интервенция на останалите очевидци от залата, Николай и Марияна излизат от обсега на камерите, само че по-късно още веднъж се вижда по какъв начин дамата пада, удря се на бордюра и главата й влиза под паркиралия автомобил, по-късно двамата напущат мястото, обхванато от камерите.

Последва и разпит на двама от проверяващите, които работят в отдел Криминална полиция към РУ-Сопот. Първи стартира да споделя Васил Балимезов, който разказа по какъв начин подробния роман на отговорния Николай. При извършената сказка на Балимезов и обвинения излиза наяве, че Марияна и Николай са отишли на посетители у другар към 22 часа вечерта. Там те използвали много огромно количество ракия.  След почерпката, по думите на Николай, умрялата почнала да се излага, падала, ставала и още там двамата се скарали, защото Танчев е желал да се прибират. Пред вратата на къщата, преди да си тръгнат, Марияна още веднъж паднала, а той я е блъснал и се е опитал да я вдигне. Пред проверяващите обвиненият е твърдял, че нанесените удари върху дамата са били единствено с плесници.

След това Николай и жертвата  тръгнали да се прибират пешком, а наоколо до стадиона, на въпросната  улицата, където е имло сложени камери е зародил спор сред тях. На този спор станли очевидци момчетата,  които са се явили за разпит през днешния ден. Те са им създали забележка да не викат и са се намесили, защото са видели, че Танчев  удря дамата.

„ След като са тръгнали за по-пряко през стадиона, на влизане е трябвало да минат през някаква част, където мрежата на игрището е била скъсана. На потърпевшата й е било мъчно да премине и обвиненият я е  промушил през дупката. Така той още веднъж се е ядосал за това, че не е можела да върви, качил се е върху нея, нанесъл й още удари. Николай описа също, че в оня миг на гняв я е хванал главата и почнал да я удря в земята- настилката там е тревна ”, сподели проверяващият.

Отриха мъртвец на жена в Сопот, подозират ликвидиране поради битов спор

По думите му по-късно едно от момчетата, които са били очевидци по-рано на разногласието им, минал около тях и се спрял, с цел да окаже помощ. Иван забелязал, че блузата на Марияна е скъсана и е останала гола, по този начин дал съвет на Николай да я облекат с неговата тениска, а скъсаната сложил под главата й като възглавница. Момчето предложило на Николай да му помогне с прибирането на дамата, само че обвиненият отказал. Иван си тръгнал. После подсъдимият решил да се прибере в жилището и я оставил на стадиона. „ Мъжът се е събудил рано и споделил на майка си да ревизира какво става с жена му. Майката отишла до стадиона и по-късно се върнала, като  казала, че няма по какъв начин да стигне до там тъй като има открита умряла жена и полицията не разрешава. Неговите думи са били, цитирам- “Марияна какъв таралеж ми вкара в гащите ”. Един тип се е сетил, че умрялото лице е жена му. От там тръгнал към стадиона и сътрудниците са го задържали, а по дланите на Танчев е имало засъхнала кръв ”, приключи криминалистът Балимезов.

Другият служител на реда от Криминална полиция, който е бил на мястото на случая, загатна, че Николай не е бил прочут в престъпните среди, само че се говорило, че двамата със умрялата постоянно злоупотребявали с алкохола  и се случвало да пораждат съществени кавги посред им.

Едно от момчетата, станали очевидци на част от абсурда на Николай и Марияна, също показа това, което е видял. Той и неговите другари са се пробвали да оказват помощ и на двамата, тъй като положението им е било несъответстващо.  Жената и обвиненият обаче отказали.  „ Тя правеше няколко крачки и отново падаше. През цялото време, до момента в който ние бяхме там не я е удрял, единствено искаше да я изправи. Стояха пред къщата повече от 1 час и половина ”, приключи 20-годишният очевидец Атанас Атанасов

Днес Окръжен съд- Пловдив разпита част от очевидците и отсрочи разглеждането за делото за друга дата през  юни месец. Тогава се чака да бъдат разпитани очевидците,  които през днешния ден не участваха и да бъдат изслушани експертизите, направени от движимостите лица.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР