48-годишен мъж е предаден на съд за разпространение на порнографски

...
48-годишен мъж е предаден на съд за разпространение на порнографски
Коментари Харесай

Съдят мъж, разпространявал порно

48-годишен мъж е предаден на съд за разпространяване на нецензурен материали от настолен компютър в Козлодуй. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

Районна прокуратура – Козлодуй е внесла в съда предложение за освобождение от наказателна отговорност и налагане на административно наказване на С.Т. (на 48 години), упрекнат за осъществено от него закононарушение по член 159, алинея 2, прочие 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

По резултати от осъществен мониторинг на Bittorent мрежата бил засечен консуматор от българското интернет пространство, разпространяващ материали, класифицирани като детска порнография. Въз връзка с функционалната си активност и отговорности по противопоставяне на онлайн половата употреба на деца, ГДБОП –МВР и Сектор БОП-Враца и Монтана подхванали нужни ограничения посредством потребление на характерни софтуерни артикули. Така бил засечен консуматор с съответен IP адрес, за който било открито, че на 12 септември 2018г. в 10:40:34 часа популяризирал посредством интернет видеофайл, на който е употребявано лице ненавършило 18 години. Въпросният потребителски адрес бил възложен от „ Булсатком “ ЕАД и се употребил от консуматор С.Т. от гр. Козлодуй.

В хода на следствието е било открито, че обвиненият Т. имал настолен компютър, ситуиран в дома му в гр. Козлодуй, който се употребил само от него. В интервала от 09 септември 2017 година до 25 октомври 2017 година същият на шест пъти популяризирал посредством осведомителна технология - компютърна стратегия µTorrent версия 3.0, видеофайлове с порнографско наличие.

Предстои наказателното произвеждане против С.Т. да продължи в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР