48-годишен чужденец беше осъден на 8 години и 9 месеца

...
48-годишен чужденец беше осъден на 8 години и 9 месеца
Коментари Харесай

Изпращат в затвора за близо 9 г. чужденец, спуквал от бой българка във Варна

48-годишен чужденец беше наказан на 8 години и 9 месеца затвор за четири закононарушения по отношение на дамата, с която живеел във Варна.

На 29 март 2022 година той ѝ нанесъл тежка телесна щета. В интервала от 4 януари до 29 март 2022 година и 28 февруари до 24 март 2023 година редовно заплашвал нея и нейни близки с ликвидиране. Освен това той редовно я следял и не извършил правосъдна заповед за отбрана, оповестяват от пресслужбата на районния съд в морския град.

Делото завърши в един заседателен ден, откакто съдът позволи настояването то да бъде гледано в изискванията на кратко правосъдно разследване.

Чужденецът признал напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отказал да се събират други доказателства в правосъдната фаза.

В този случай съдът наложително понижава избраното наказване с 1/3.

Така присъдата на нападателя е отнемане от независимост за период от 8 години и 9 месеца при първичен непоколебим режим.

48-годишният задграничен жител бе наказан да заплати в интерес на страната разноските в досъдебното произвеждане и в правосъдната фаза, както и да заплати на потърпевшата жена направените разходи за адвокатско заплащане.

Присъдата предстои на обжалване или митинг в 15-дневен период пред Окръжен съд - Варна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР