48 бедни семейства ще получат нови напълно обзаведени и оборудвани

...
48 бедни семейства ще получат нови напълно обзаведени и оборудвани
Коментари Харесай

48 бедни семейства влизат в нови обзаведени жилища в Хасково

48 небогати фамилии ще получат нови изцяло обзаведени и оборудвани общински  жилища в Хасково. Апартаментите в 3 блока до ВиК са построени по план  за консолидиране на маргинални общества посредством създаване на обществена инфраструктура. Той се финансира от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “  и е за 2 072 687,82 лева. 

Апартаментите са  предвидени за настаняване на избрана целева група, включваща уязвими, малцинствени и обществено слаби групи от популацията и други групи в неравностойно състояние на територията на общината. Кандидатстването  за настаняване към този момент стартира.  



За обществените жилища могат да аплайват бездомни или живеещи в доста неприятни битови условия, нямат всекидневно място за престояване, които употребяват за нощуване приюти или други услуги за краткотрайно настаняване, родители с деца, включително малолетни родители, многодетни фамилии, деца с влошено здраве и такива с увреждания, небогати. Освен че ще получат дом, настанените  ще получат късмет за възстановяване на виталния стандарт, обществено включване, нов избор на модел на живот и обичай, приобщаване към общността,  възможност за образование, търсене на работа и други

Днес бе прерязана лентата на новите здания, чието строителство стартира преди повече от 10 година Удовлетворен съм, че успяхме да приключим този план. Искам да благодаря на фирмата-строител, тъй като срещнахме извънредно доста компликации в хода на работата, сподели кметът Станислав Дечев. Надявам се, че с построяването на новата обществена инфраструктура в тази част на града, да дадем образец за един по-добър метод на живот, добави той.  

В жилищата с друга величина има оборудвана и обзаведена  трапезария с кухня, спални и бани.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР