47-годишният Генджебай Мехмед, който е обвинен в убийството на 4-годишно

...
47-годишният Генджебай Мехмед, който е обвинен в убийството на 4-годишно
Коментари Харесай

Патрок уби с бухалка 4г дете, а днес изнагля брутално! Никой убиец не си е позволявал такова нещо

47-годишният Генджебай Мехмед, който е упрекнат в убийството на 4-годишно дете в Хасково, изиска да излезе от ареста и да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение – домакински арест или парична гаранция, написа haskovo.info.
Мъжът беше задържан на Бъдни вечер предходната година след подаден сигнал от Спешно поделение на болничното заведение за докарано умряло дете. Момченцето е било пребито до гибел от своя пастрок. 33-годишната майка на детето също е с контузии по тялото.
Съседи описаха, че мъжът е бил нападателен и към първата си жена. Той неотдавна е излязъл от пандиза, където е лежал за разпространяване на дрога.
Пробите са отчели приложимост на амфетамин, метамфетамин и 0.95 промила алкохол.
От прокуратурата споделиха, че се чака да излезе съдебно-медицинската експертиза, само че в правосъдната информация се казвало, че детето е умряло от породена черепно-мозъчна контузия от удари с твърди предмети. Отделно то е със счупено ребро и хематоми по тялото. ДНК-експертизата показвала, че по бухалката и пръстена на Мехмед имало следи от кръв и тъкани на детето.
Днес пред съда обвиненият отхвърли да е бил детето. По неговите думи, в случай че го е блъснал с бухалка, то е щяло да получи доста по-сериозни пострадвания. Той описа, че са се готвили да честват, когато детето паднало на главата си и се блъснало неприятно. Генджебай го закарал до болничното заведение и по-късно е бил задържан.
Мъжът добави, че 4 година е лежал в пандиза с убийци и изнасилвачи, и в случай че е желал можел да заличи следите си, само че не го е сторил, тъй като не е направил закононарушение. Той сподели, че го е обичал като собствен наследник.
Според съда обаче събраните досега доказателства не са разколебани, че той е направил закононарушението в което е упрекнат и действителната заплаха да се укрие или извърши друго закононарушение. Магистратите показаха, че детето е умряло вследствие на побой, за което свидетелства и майка му, която също е бита. По тези аргументи Мехмед беше оставен в ареста, а определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Пловдив.
В идващите два месеца Генджебай Мехмед не може да прави друго искане за изменение на мярката му за неотклонение, с изключение на по здравословни аргументи.
Ако бъде приет за отговорен го грози затвор от 15 до 20 година, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР