46% от потребителите сменят апарата на мобилния си телефон след

...
46% от потребителите сменят апарата на мобилния си телефон след
Коментари Харесай

Баровци: 3% от нашенците си купуват нов джиесем всяка година

46% от потребителите сменят апарата на мобилния си телефон след най-малко две години приложимост, а три % - всяка година, сочи изследване на социологическа организация KANTAR по поръчка на един от мобилните оператори у нас. 33 на 100 от потребителите показват, че купуват нов уред, когато остарелият им се счупи.
66% от хората се вземат решение на покупка на нов тв приемник, компютър, преносим компютър или таблет, едвам когато остарелият им спре да работи. 
При мобилните телефони регулярността на промяна на устройствата е по-честа. 35 на 100 от потребителите избират да подарят остарелия си уред на непосредствен или другар, а 22% - да го продадат, сочи проучването.
То цели да ревизира държанието на потребителите и при преработването на остарялата електронна техника, като сочи, че 70% от интервюираните имат подготвеност да рециклират старите устройства и пораства информираността на хората по тематиката. 
Мнозинството от тях споделят и че са възприели разнообразни практики във всекидневието си за по-отговорно потребление на технологиите. Например, трият остарели файлове от устройствата си, с цел да освободят памет, изваждат зарядните от електрическата мрежа, когато не ги употребяват, лимитират изпращането на маловажни имейли, отстраняват старите файлове от облачните пространства, с цел да освободят място.
Прочуването на навиците и трендовете в потреблението на електронни устройства е осъществено измежду 1011 участници на възраст сред 15 и 65 години в интервала 14-26 юни тази година от социологическа организация " Кантар " по поръчка на един от мобилните оператори у нас.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР