45-годишният Мадан Лал от Харяни в Индия вече над 20

...
45-годишният Мадан Лал от Харяни в Индия вече над 20
Коментари Харесай

Шивач без ръце помоли само за един шанс и вече над 20 години прави дрехи по поръчка

45-годишният Мадан Лал от Харяни в Индия към този момент над 20 години шие облекла по поръчка. Инвалидът без ръце не се оплаква от живота, а изкусно се оправя с всички ежедневни задължения и професионалните си отговорности благодарение на своите ръце.
Мадан Лал се е родил без ръце и не е получил даже и главно обучение - учебните заведения отказвали да го запишат поради физическите му недостатъци. Мъжът обаче не се предал и на 23-годишна възраст той тръгнал да търси човек, който да го научи да шие. В последна сметка го намерил, само че в началото майсторът не вярвал доста в триумфите на своя възпитаник без ръце.


" Отидох в Фатехабад, с цел да се науча да шия. Първоначално той отхвърляше да ме учи. Той сподели, че нямам ръце и няма да мога да шия. Но аз го помолих да ми даде единствено един късмет и той се съгласи. След 10-15 дни учителят ми стартира да приказва: Ще постигнеш огромен триумф ", спомня си Лал.


Мадан Лал се учил да шие цяла една година, а по-късно се върнал в селото си и си отворил ателие. Този ден за него бил най-хубавият в живота му. Хората идвали в магазинчето му, даже и с цел да изкажат своето почитание. Имало е и скептици, които нямали доверие на шиавач без ръце, само че когато видели някоя от ушитите от него облекла, нещата незабавно се обръщали.



Сега всичките локални поданици се възхищават на Мадан и го считат за воин. Всички вървят единствено при него. Мъжът е уверен, че точно любовта и поддръжката на близките му оказва помощ да се оправи с всичиките компликации в живота.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР