45-годишен мъж беше признат за виновен за убийство, информират от

...
45-годишен мъж беше признат за виновен за убийство, информират от
Коментари Харесай

12 години затвор за мъж, извършил убийство във варненско село

45-годишен мъж беше приет за отговорен за ликвидиране, осведомят от Варненския областен съд.

Митко Радев бе наказан за това, че на 14 август предходната година в провадийското село Градинарово съзнателно умъртвил мъж. Наложено му беше наказване 12 години затвор при първичен непоколебим режим на изтърпяване. Съдът го оправда по обвиняването, закононарушението да е осъществено по изключително непосилен метод за жертвата.

За почтен беше приет другият обвиняем по делото и брат на Митко – Янко Радев, който беше упрекнат като помощник за осъществяване на убийството.

Двамата братя живеели в село Градинарово, като на 13 август 2022 година сред Янко Радев и мъж от селото зародил спор, при който били счупени стъклата на автомобила на подсъдимия. Той споделил това с брат си Митко, като ден по-късно двамата решили да намерят мъжа, с цел да изяснят връзките си. Отишли на центъра на с. Градинарово, където имало заведение и магазин. На мястото участвали много хора. Засичайки мъжа, той побягнал от двамата братя. Бил съборен на земята, като Митко Радев му нанесъл два удара с нож, които се оказали съдбовни. Събралите се хора на мястото задържали Митко Радев до идването на полицията и незабавна помощ.

Братята Митко и Янко са с чисто правосъдно минало.

В хода на правосъдното разследване, бяха изслушани голям брой свидетелски показания, аудио записи на позвънявания до телефон 112, прегледани бяха видео файлове, конфискувани от охранителните камери, намиращи се наоколо до мястото на закононарушението. По делото бяха разпитани и движимостите лица, изготвили заключенията на съдебно-медицинската, психиатричната, химическата, видеотехническа и лицево-идентификационната и ДНК експертизи.

Присъдата предстои за обжалване и митинг в 15-дневен период.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР