44-годишната дъщеря на краля на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн, принцеса Баджракитиябха,

...
44-годишната дъщеря на краля на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн, принцеса Баджракитиябха,
Коментари Харесай

Три седмици в кома: Тайландска принцеса не идва в съзнание

44-годишната щерка на краля на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн, принцеса Баджракитиябха, остава в кома повече от три седмици, откакто припадна заради сърдечни проблеми. Това съобщава Ройтерс, базирайки се на изказване на пресслужбата на кралския двор.

Най-голямата щерка на тайландския крал припадна на 15 декември заради тежка сърдечна аритмия - резултат от инфектиране, породено от микоплазмена зараза.

„ Лекарите не престават да обезпечават медикаменти и да употребяват съоръжение за подкрепяне на сърдечната, белодробната и бъбречната функционалност и да употребяват антибиотици, като в същото време следят от близко нейното положение “, споделиха от кралския замък.

Принцеса Баджаракитиябха се разболя, до момента в който приготвяше кучетата си за съревнование в североизточната провинция Након Рачасима. Първоначално тя е лекувана там, след което е откарана с хеликоптер в тайландската столица Банкок.


Принцесата е едно от трите деца на крал Ваджиралонгкорн, които имат публични трофеи и право на трона и е най-вероятният кандидат за тайландската корона. Кралят обаче към момента не е назначил публично правоприемник и също по този начин не е имало публично разискване на вероятността принцеса да заеме трона.

Принцеса Баджракитиябха е добре образована, има магистърска степен по право и бакалавърска степен по интернационалните връзки, както и лекар по право. Била е непрекъснат представител на Тайланд в Организация на обединените нации (към Комисията на Организация на обединените нации за предварителна защита на престъпността и наказателно правосъдие), а от 2006 година работи в Главната прокуратура на Тайланд, сега дъщерята на тайландския крал е чиновник на Главна прокуратура на провинция Удон Тани.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР