43-ма граждани на Беларус, замесени в репресиите срещу протестиращи и

...
43-ма граждани на Беларус, замесени в репресиите срещу протестиращи и
Коментари Харесай

САЩ със санкции срещу Беларус заради присъди за журналисти

43-ма жители на Беларус, забъркани в репресиите против протестиращи и публицисти, бяха включени в санкционния лист на Съединени американски щати. Сред тях са както високопоставени чиновници, по този начин и елементарни съдии и следователи, написа БГНЕС.
Конкретният мотив за глобите са присъдите за двама публицисти от телевизионния канал " Белсат ", както и претърсвания на публицисти и правозащитници, гласи информация, оповестена от Държавния департамент на Съединени американски щати.
 Две журналистки в Беларус наказани да лежат в пандиза Две журналистки в Беларус наказани да лежат в пандиза
Съд в Беларус осъди две журналистки на по две години затвор по обвиняване в подклаждане на митинги против безконечния президент на страната А...
Имената на попадналите в санкционния лист не бяха посочени, само че се обяснява, че става дума за " високопоставени чиновници в региона на правораздаването, ръководители на правоприлагащи органи и елементарни чиновници, които са задържали и употребявали принуждение против мирни демонстранти; съдии и прокурори, взели участие в издаването на затворнически присъди за мирни протестиращи и публицисти, както и просветителни водачи, заплашили възпитаници поради присъединяване в мирни митинги ". На тези хора е неразрешено да влизат в Съединени американски щати.
По този метод в санкционния лист към този момент има 109 души, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. " Беларуският народ заслужава свободни и почтени избори ", добави той.
На 18 февруари съд в Минск осъди две служителки на основаната в Полша телевизия " Белсат " Катерина Бахвалова и Дария Чулцова на две години в затвор. Обвиненията против тях са, че " провеждат и приготвят " или " интензивно вземат участие " в дейности, " жестоко нарушаващи публичен ред ". Двете журналистки бяха арестувани на 15 ноември по време на директно предаване от протест в памет на починалия деятел Роман Бондаренко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР