43-годишният Джанлуиджи Торци, известен в Италия като брокерът на Ватикана,

...
43-годишният Джанлуиджи Торци, известен в Италия като брокерът на Ватикана,
Коментари Харесай

Арестуваха брокера на Ватикана в Дубай

43-годишният Джанлуиджи Торци, прочут в Италия като " брокерът на Ватикана ", е бил задържан в Дубай, оповестиха медиите.

Трибуналът на Светия трон го осъди на 6 години затвор по отношение на аферата към ръководството на фондовете на Държавния секретариат за покупко-продажбата на първокласна постройка в Лондон. Тоци бил арестуван от полицията на ОАЕ, само че към момента не е ясно дали е поради интернационална заповед за арест по искане на Италия.

Трибуналът на Ватикана осъди през 2023 година Торци на 6 години затвор за машинация, изнудване, пране на пари. Торци се проверява и от прокуратурите на Рим и Милано. Столичните магистрати стигнаха до механизма, посредством който част от 15-те милиона евро, трансферирани на английските му компании за договорка с парцела на Ватикана, били употребявани за пазаруването на акции за 4,5 млн.евро на компании, котирани на борсата.

В Милано пък Торци се проверява за манипулиране на пазара, подправяне на информации за борсата и корупция, написа " 24 часа ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР