42-годишният плевенчанин В.И. се е признал за виновен по повдигнато

...
42-годишният плевенчанин В.И. се е признал за виновен по повдигнато
Коментари Харесай

Купувач на гласове в Плевен се призна за виновен

42-годишният плевенчанин В.И. се е признал за отговорен по повдигнато му обвиняване за пазаруване на гласове на локалните избори предходната неделя. Той е сключил съглашение с Районната прокуратура в Плевен, съгласно което ще получи наказване от 10 месеца затвор условно, санкция от 5000 лв. и отнемане от право да заема избрана държавна или социална служба за период от три години. Споразумението е импортирано за утвърждение в Плевенския областен съд, оповестиха от държавното обвиняване.
В Районната прокуратура е формирано още едно досъдебно произвеждане за пазаруване на гласове на отминалите локални избори. По него към наказателна отговорност е притеглен 37-годишният Н.В. Той е в ареста с непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
От събраните доказателства по двете наказателни производства излиза наяве, че двамата обвинени са предложили на гласоподаватели, които живеят в региона към автогарата в Плевен, по 30 лева, с цел да гласоподават в интерес на избран претендент, настояват от прокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР