42-годишната операторка Халина Хътчинс, която загина при нещастен случай на

...
42-годишната операторка Халина Хътчинс, която загина при нещастен случай на
Коментари Харесай

Коя е жената, която Алек Болдуин уби на снимачната площадка?

42-годишната операторка Халина Хътчинс, която почина при трагичен случай на снимачната площадка на кино лентата " Rust ", е една от главните тематики в новинарските излъчвания по целия свят. Тя издъхна, откакто бе простреляна с реквизитен револвер от холивудската звезда Алек Болдуин, а гибелта ѝ бе установена в болничното заведение на Университета на Ню Мексико, където е била откарана с хеликоптер незабавно след съдбовния случай.

През 2019 година Хътчинс, която е приключила Американския кино институт, получава премията " Изгряваща звезда " на Гилдията на американските кинематографисти, предава life.dir.bg. С работата си по самостоятелните ленти " Archenemy, " " Blindfire " и " The Mad Hatter ", както и няколко късометражни продукции, тя бе почнала да гради име в промишлеността. Според американските медии последният план, по който работи, разказващ историята на 13-годишно момче, живеещо в Канзас през 1880 година, което бяга дружно със своя дядо (в ролята - Болдуин), откакто е наказано на гибел поради инцидентното ликвидиране на локален рейнджър, е щял да издигне кариерата ѝ на ново, още по-високо равнище.

" Мисля, че тя щеше да бъде доста прочут и сполучлив кинематограф ", сподели пред " The Times " режисьорът Адам Иджипт Мортимър, който е работил с нея в предишното. " След като направихме " Archenemy ", доста хора ми се обадиха, с цел да ми кажат, че са впечатлени от нейните умения и мислят да я ангажират за свои планове. Тя бе извънредно способна, макар че към момента се доказваше пред света, градейки известност. От самото начало бях впечатлен от нейната отдаденост към изкуството ".

" В исторически проект дамите кинематографисти дълго време са държани встрани от жанровото кино. Изключително грубо и незаслужено е, че една от пробилите в него дами, загуби живота си тъкмо в такава продукция ", написа в Twitter колежката ѝ Ел Шнайдер.

Хътчинс бе поела по необикновен път към Холивуд, написа в. " Los Angeles Times ". Според информацията в формалния ѝ уебсайт тя е родена през 1979 година в Украйна, само че поради татко си, който е боен, израства в руска военна база, ситуирана в Арктическия кръг, заобиколена от нуклеарни подводници. В биографията ѝ се показва, че се е дипломирала в Киевския народен университет със компетентност " Международна публицистика ", по-късно работи като проверяващ публицист за английски документални продукции.

Вдъхновена от кинематографисти като Кристофър Дойл и Сергей Урусевски, взема решение да се концентрира върху основаването на филми и се реалокира в Лос Анджелис. Първоначално работи на разнообразни места като помощник на продукции и електротехник, само че в същото време с това снима и късометражни филми. По рекомендация на оператора и притежател на " Еми " Робърт Праймс, през 2013 година тя се записва в Американския кино институт, а образованието си приключва две години по-късно. Дипломният ѝ план " Hidden ", основан взаимно с нейния съученик Фарзад Остоварзаде, е прожектиран на европейския фестивал Camerimage.

" В потрес съм! Имах щастието да работя с Халина Хътчинс по кино лентата " Archenemy ". Тя бе необикновен гений и прелестен човек. Не мога да допускам, че това може да се случи в наши дни... Изстрел от реквизитен револвер да отнеме нечий живот? Каква ужасна покруса ", написа в обществените мрежи артистът Джо Манганиело.

" Халина беше същински експерт, който не се притесняваше да пълзи в тесни пространства, в търсене на най-странното, само че автентично място, където да сложим камерата. Не се интересуваше какъв брой е часът и дали бюджетът за даден филм е дребен, за нея значимото бе да заснемем нещата по-възможно най-хубавия метод ", спомня си Мортимър.

Тъй като новината за гибелта на Хътчинс отекна с голяма мощ в промишлеността, мнозина, в това число Мортимър, се чудят по какъв начин е допустимо да се случи подобен драматичен случай.

" Всеки би трябвало да се усеща в безспорна сигурност на снимачната площадка, даже да наподобява по този начин, че прави нещо рисково ", сподели Мортимър. " Не може хората да се тревожат, че ще загинат по време на работа. Имахме доста престрелки в нашия филм, а за множеството оръжия даже не използвахме патрони, те просто издаваха пукащ тон и непрекъснато бяха проверявани от екипа. Как може да се случи нещо сходно? ", недоумява той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР