42-годишна асеновградчанка пробяга 141 километра и спечели златото в своята

...
42-годишна асеновградчанка пробяга 141 километра и спечели златото в своята
Коментари Харесай

Мая, пробягала 141 км в планината: Отдалече чух рев на животно, изпитах страх и респект

42-годишна асеновградчанка пробяга 141 километра и завоюва златото в своята възрастова група „ Жени ветерани – 40-44 “ на ултрамаратона „ Трявна Ултра 2017 “. За да доближи финалната права й бяха нужни близо 29 часа. Точно 475 състезатели застанаха на старт-линията на площада в Трявна, с цел да се опитат да пробягат трите разнообразни по дължина трасета, а точно: 23 километра, 76 километра и най-дългата, в която асеновградчанката стана победител – 141 километра. Пред екипа на Actualno.com Мая Танева показа за пристрастеността към тичането си и за стихиите в нощната мрачевина на планината. Разказа ни част от моментите, претърпени по време на дългото и динамично премеждие.
Би ли се показала първо? С какво се занимаваш отвън ултрамаратоните? Как се реши да участваш в толкоз сериозна дестинация и за какъв брой време финишира?
Казвам се Мая Танева. Омъжена съм и имам две прелестни момчета - на 12 година и на 16 година Работя в фамилното ни дружество за произвеждане на плодови и зеленчукови консерви с домакински усет. Дистанцията пристигна последователно – преди две години финиширах на маратон с дължина 80 километра. През 2016 година съумях да пробягам 110 километра, а тази се престраших на 141 километра. Преминах ги за 28 часа и 40 минути.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР