41-годишен мъж от Стара Загора е с обвинения за разпространяване

...
41-годишен мъж от Стара Загора е с обвинения за разпространяване
Коментари Харесай

Задържаният за детско порно старозагорец е действал в чужбина

41-годишен мъж от Стара Загора е с обвинявания за разпространение на нецензурен материали на малолетни лица. Мъжът е популяризирал над 11 000 файла с детска полова употреба. В компютъра му са открити голямо количество файлове с порнографско наличие, споделят от държавното обвиняване. Мъжът е арестуван.

„ В международен мащаб съществуват мрежи от вида peer-to-peer, в които лица споделят файлове със полово наличие. Както и в този случай са публикувани файлове, които съставляват изображения и видеофайлове на подиуми със полова употреба и принуждение на деца ”, съобщи Таня Димитрова, областен прокурор на Стара Загора.

По думите ѝ измежду жертвите има и невръстни деца.

„ При реализиране на систематичен мониторинг на тези популяризирани нецензурен материали от дирекция „ Киберпрестъпност ” към ГДБОП, дружно с техни сродни служби от други страни, е открито, че въпросното обвинено лице, което е с местопребиваване в Стара Загора, е популяризирало към страна отвън България точно такива файлове ”, изясни Димитрова.

Няма данни фрагментите да са снимани в България.

„ Конкретните обвинявания са за това, че е държал на компютъра си и е разпространявал такива файлове ”, сподели Димитрова.

Мъжът е застрашен от 3 до 6 години затвор по едното обвиняване и до 5 години за другото, както и с санкция до 10 000 лв..

Обвиняемият не се признава за отговорен и не дава пояснения. Мъжът е неосъждан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР